Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Fenomén jménem avokádo! Kde si dopřát ten nejlepší avokádový toast?

Info ikona

Avotoast – modla mileniálů, spása dietářů a svátost všech výživových poradců! Kde ulovíte ten nejdelikátnější?

Tmavě zelené, peckovité a máslovité. To jsou hlavní znaky avokáda, které zprvu nejsou příliš „k nakousnutí“. Jenže, co avokádo ztratilo na vzhledu, to nabralo na svých super schopnostech. Ve své dužině skrývá až dvacet různých vitamínů a minerálů, obsahuje zdravé mononenasycené mastné tuky a jeho konzumací snižujeme riziko vzniku infarktu myokardu nebo cévní mozkové příhody. Avokádo je navíc vhodné i pro všechny dietáře, neboť obsahuje zdravé tuky, které člověka zasytí na delší časový úsek. Sečteno podtrženo – avokádo rozhodně není žádný aktuální trend, ale naopak skvělá potravina, kterou byste měli zařadit do svého jídelníčku.

A jak nejlépe zpracovat avokádo? Rozhodně nikdy neomrzí ve formě guacamole či na kousky nakrájené v salátu. Pokud vás ale svrbí jazyk na více „hodobóžo“ připravené avokádo, pak si dopřejte avotoast! Kam vyrazit na ten nejlepší?

CAFEFIN

Svatostánek všech avomaniaků se nazývá Cafefin a naleznete ho na náměstí Jiřího z Poděbrad. V žádném případě si zde nenechte ujít avotoast s cherry rajčátky a vajíčkem nebo s volským okem a granátovým jablíčkem. To vše na nádherně krupavoučkém chlebu, který umocňuje tento kulinářský zážitek. Možná se vám stane, že z tohoto místa ani nebudete chtít odejít. To ale v žádném případě nevadí! V Cafefin si můžete dát i výborný oběd v podobě Bún bò Nam Bộ

Zobrazit příspěvek na Instagramu

AVOCADO GANG

Názvem sice odkazuje ke tvrdému charakteru, ale duše tohoto nového podniku v Karlíně je naprosto bezúhonná a mírumilovná. V Avo Gangu vám naservírují jednu avokádovou pochoutku za druhou. A když už si budete myslet, že máte dost, přistane vám na stole jejich avokádový toast. Vypečený chléb, avokádové máslo, kousky avokáda, sůl, olej a jedlé květiny – jednoduché a přitom tak výjimečné. O tomto avokádovém toastu se vám bude zdát noc co noc.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

COFFEE ROOM

Útulný podnik Coffee Room možná míjíte, když jedete tramvají po Korunní ulicí. Možná jste někdy dokonce měli pocit, že vás tenkým hláskem vybízí k jeho navštívení. My bychom se nedivili, protože tohle místo má duši! A taky má jeden z nejlepších avotoastů v celé galaxii. K jejich výbornému espressu si objednejte avokádový toast se sušenými rajčaty, krémovým sýrem, rukolou a sezamovými semínky. Po této avokádové extázi není jednoduché se vrátit k dopoledním povinnostem (vyzkoušeno na vlastní kůži).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

BAR COBRA

Protáhlo se vaše posezení s kamarádkou v Cobře do ranních hodin? Spánek je zbytečný, raději si počkejte, až tento podnik začne s úderem osmé hodiny nabízet snídaně. Pochutnáte si na výborných sezónních pokrmech, ale také na jejich hvězdné stálici - avotoastu. Důkazem jeho dokonalé chuti je fakt, že lidé jsou schopni jet na Strossmayerovo náměstí, kde se Cobra nachází, i přes celé město. 

Máte rádi avotoast? Kam na něj chodíte nejraději? Dejte nám tipy na mimopražská místa, kde připravují s láskou. 

ČTĚTE TAKÉ: Recept na avokádový toast s granátovým jablkem