Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Jako ze žurnálu! Španělská královská rodina má nové oficiální portréty

Info ikona

Svět se netočí jenom kolem britské královské rodiny.

Když se řekne královská rodina, pak se asi každému z nás vybaví ta britská – v čele s královnou Alžbětou II. Jenže v Evropě nalezeme i další rody, kterým v žilách koluje modrá krev. Například španělská královská rodina se těší velkým sympatiím nejen v rodné zemi, ale také v zahraničí. Není divu, vždyť král Filip VI. a královna Letizie působí harmonickým dojmem a jejich dcery Leonor a Sofie jsou princezny jako z pohádky.

Tento rok se španělská královská rodina rozhodla zvěčnit, a tak vznikla sada deseti oficiálních fotografií, na kterých je zachycen nejen královský pár, ale také urozené dcery. I když je královna Letizie proslulá svým uvolněným módním stylem, kterému mnohdy vévodí i kousky od konfekční značky Zara, na oficiální portrét zvolila růžové šaty s vyšívanými květinami. A protože jde královna s dobou a trendem udržitelnosti, nebyly to šaty úplně nové. Poprvé si je Letizie oblékla už na podzim během návštěvy Japonska. Výsledný dojem umocnily dva diamantové náramky od značky Cartier.

Španělskou veřejnost ale nejvíce zaujaly fotografie dědičky španělského trůnu Leonor a druhorozené dcery Sofie. Královské dcerky se oblékly do jednoduchých tvídových šatů v modré a růžové barvě. Oficiální královská fotografka Estela de Castro je následně zachytila jak v barevném provedení, tak v černobílém, přičemž právě černobílá fotografie sklidila největší ohlas.

Jeden snímek hezčí než druhý...

Co říkáte na portréty španělské královské rodiny?

ČTĚTE TAKÉ: 8 pravidel, která musí královská rodina dodržovat při cestování