Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

MARIANNE TESTUJE: Bungee workout aneb Jak se nám viselo na gumě?

Bungee workout je cvičení, které nadchne sportovní začátečníky, dokonce zaujalo i největší lenochy redakce Marianne. O co jde? Začalo to jako zábava thajských akrobatů a skončilo jako samostatný sport vhodný nejen pro vyznavače propocených triček.

Eva Kadavá | 21. 04. 2019

Na začátek musím uvést vše na pravou míru. Nejsem žádný fanatický sportovec. Bez vážnějších následků mne minula vlna běhání, crossfitů i cyklistiky. Jediný sport, který aktuálně vedle pobíhání v kuchyni vyznávám, je jóga. Pokud už se mám při cvičení zapotit, potřebuji se u toho řádně bavit, nejlépe rovnou zasmát. A přesně tuhle kombinaci splňuje novinka v podobě bungee workoutu.

Cvičení pochází z Thajska, kde se akrobaté nechali inspirovat novým cirkusem, konkrétně Cirque du Soleil. Chtěli, aby měli všichni možnost vyzkoušet si lehkost vznášení ve vzduchu.
Kam zajít? Jediné certifikované studio v Česku, kde se bungee workout aktuálně cvičí, najdete v Praze. Jeho majitelkou je sympatická fyzioterapeutka Veronika Dolanská, která se díky svým zkušenostem stala lektorkou bungee po celém světě. „Snažím se lidem předat nadšení a zábavu ze cvičení. Protože bungee je vhodné téměř pro kohokoli. Ti, co se chtějí na lekcích zapotit, se zaručeně zapotí. A kdo nerad cvičí, ale potřebuje shodit nějaké to kilo, se u nás vydovádí a dřina se změní v zábavu,“ vysvětluje Veronika Dolanská.

bungee
Za sportovní oblečení děkujeme značce Marks&Spencer.

Hodina plná dřiny

Naše úvodní lekce bungee workout začala oblečením speciálních neoprenových kraťasů, které sice nepřidají na kráse, zato mají eliminovat případné otlaky. Následoval výběr vhodného lana, na němž budete připevněni. Jednotlivá lana se od sebe liší pružností, což znamená, že si mohou zalétat jak muší váhy, tak lidé, kterým příroda či láska k jídlu nadělila více kilogramů. Tento sport totiž mohou provozovat takřka všichni. Od školních dětí přes vrcholové sportovce až po nadšence s nadváhou, kterým je jinak řada sportů zapovězena. Jedinou kontraindikací, kdy se musíte bungee vyhnout, je těhotenství nebo období krátce po operaci břicha. A pak už se jde na to. Veronika Dolanská se rozhodla nás nešetřit a ...

...CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V KVĚTNOVÉ MARIANNE.

TITULKA