Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

MOJE RÁNO: výtvarnice Lucie Jindrák Skřivánková

Každé ráno si pouští power song od Empire Of The Sun. Že by tahle píseň fungovala lépe než kofein? Podle toho, co pak všechno Lucie stihne, tak ano. Lucie je žena plná energie, a energie je cítit i z její tvorby. Maluje, zdobí porcelán, navrhuje oblečení i doplňky. Aktuálně se na práci jedné z nejvýraznějších českých malířek můžete jít podívat do Chemistry Gallery.

Moje rána:
Jsou teď velmi jiná, než jaká jsem mívala před narozením našich dvou milovaných holčiček. Dříve jsem bývala reklamou na zdravý životní styl. Ráno jsem vypila teplou vodu s citrónem, pak následoval běh, za každého počasí, a následovala ranní jóga. To celé mi zabralo dvě hodiny, pak jsem si dala snídani a šla tvořit. A dnes? Rána jsou hektická, a plná života. Není čas na cvičení, vše se točí kolem dětí. Ale je to legrace.

První věc, kterou udělám po probuzení:
Dám si teplou vodu s citronem a zaliju čínský čaj Puerth, to jsou mé ranní rituály. Pak se my tři holky přesouváme do koupelny a čistíme si zuby. Respektive čistím zuby sobě a pak je dočišťuji dětem, to není nijak jednoduché, zvlášť, když to děti obvykle moc nebaví.

Abych se probudila, pomáhá mi…
Z postele mě vytáhnou děti! Jen někdy, když jdu spát velmi brzy, probudím se sama třeba už před sedmou a mám tak čas zacvičit si pát cviků na posílení středu těla.

Oblíbená ranní hudba:
Ráda si pusím We are the people od Empire of the sun, to mě krásně naladí. A nebo děti chtějí pusti Duck (Kačenku) a to pak všichni před snídaní tančíme v kuchyni.

Ranní ptáče nebo noční pták?
Nejvice práce udělám po ránu a dopoledne. Dám si kávu z dripu nebo capucchino v mém milovaném Coffee House na Francouzské. Tam si udělám svůj pracovní plán a pak se vrhnu do práce v ateliéru.

 

 

Lu Jindrák Skřivánková:

Až do 29. července můžete v Chemistry Gallery vidět výstavu Lucie Jindrák Skřivánkové a Jana Nálepy LOST PARADISE. Výstava vytvoří působivou scénu nabitou vizuálními a zvukovými vjemy, i prostor k úvaze nad současným vztahem člověka a přírody.