Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro podzimní dny? Vsaďte na delikátní kuře od kuchařky Karolíny Kamberské!

Redakce Marianne | 14. 10. 2014

8 kuřecích stehýnek
100 ml olivového oleje (obyčejného)
sůl a pepř
mletá skořice
3 lžíce medu
sáček sušených švestek
sáček vyloupaných
mandlí
100 g anglické slaniny

    •    Do pekáče vložte stehýnka, potřete je olivovým olejem, posypte solí, pepřem a skořicí a podlijte cca 2 cm vody. Pečte při 150 stupních.
    •    V polovině pečení přidejte med, rozmíchejte ho ve šťávě vytvořené kolem stehýnek a poté je občas polévejte, aby se vytvořila pěkně křupavá kůrčička.
    •    Když maso začne zlátnout, přidejte švestky, mandle a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Dopečte dozlatova.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Poradna
Na Česko se ženou bouřky, podle průzkumu ale lidé nechávají své domácnosti napospas katastrofě

Na Česko se ženou bouřky, podle průzkumu ale lidé nechávají své domácnosti napospas katastrofě

Poradna
Krok za krokem: Jak z balkonu za pár korun vytvořit místo, které vám bude závidět celá ulice

Krok za krokem: Jak z balkonu za pár korun vytvořit místo, které vám bude závidět celá ulice

Lidé a místa
Nábytek po babičce oprášila a ušetřila spoustu peněz: Magdalena našla po dlouhém hledání domov, který ovládla retro elegance

Nábytek po babičce oprášila a ušetřila spoustu peněz: Magdalena našla po dlouhém hledání domov, který ovládla retro elegance

Chaty a chalupy
Exkluzivní návštěva chaty snů: Dřevo, výhledy a luxus ukrytý v srdci divočiny

Exkluzivní návštěva chaty snů: Dřevo, výhledy a luxus ukrytý v srdci divočiny

×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ - MARIANNE + DENTÁLNÍ PÉČE SWISSDENT + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ - MARIANNE + DENTÁLNÍ PÉČE SWISSDENT + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit