Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro podzimní dny? Vsaďte na delikátní kuře od kuchařky Karolíny Kamberské!

Redakce Marianne | 14. 10. 2014

8 kuřecích stehýnek
100 ml olivového oleje (obyčejného)
sůl a pepř
mletá skořice
3 lžíce medu
sáček sušených švestek
sáček vyloupaných
mandlí
100 g anglické slaniny

    •    Do pekáče vložte stehýnka, potřete je olivovým olejem, posypte solí, pepřem a skořicí a podlijte cca 2 cm vody. Pečte při 150 stupních.
    •    V polovině pečení přidejte med, rozmíchejte ho ve šťávě vytvořené kolem stehýnek a poté je občas polévejte, aby se vytvořila pěkně křupavá kůrčička.
    •    Když maso začne zlátnout, přidejte švestky, mandle a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Dopečte dozlatova.