Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro podzimní dny? Vsaďte na delikátní kuře od kuchařky Karolíny Kamberské!

Redakce Marianne | 14. 10. 2014

8 kuřecích stehýnek
100 ml olivového oleje (obyčejného)
sůl a pepř
mletá skořice
3 lžíce medu
sáček sušených švestek
sáček vyloupaných
mandlí
100 g anglické slaniny

    •    Do pekáče vložte stehýnka, potřete je olivovým olejem, posypte solí, pepřem a skořicí a podlijte cca 2 cm vody. Pečte při 150 stupních.
    •    V polovině pečení přidejte med, rozmíchejte ho ve šťávě vytvořené kolem stehýnek a poté je občas polévejte, aby se vytvořila pěkně křupavá kůrčička.
    •    Když maso začne zlátnout, přidejte švestky, mandle a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Dopečte dozlatova.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Byt
Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Zábava
Kvíz: Co je jupka nebo karkule? Uhádněte názvy oblečení z lidových pohádek a říkadel

Kvíz: Co je jupka nebo karkule? Uhádněte názvy oblečení z lidových pohádek a říkadel

Rozhovory
Držitelka Thálie Klára Jelínková: Ve čtyřiceti se mi tančí lépe než ve dvaceti, mladé tanečnice učíme sebevědomí

Držitelka Thálie Klára Jelínková: Ve čtyřiceti se mi tančí lépe než ve dvaceti, mladé tanečnice učíme sebevědomí

Krása
Co dát kamarádce, která miluje kosmetiku? Tipy na dárky pro nejnáročnější beauty lovers

Co dát kamarádce, která miluje kosmetiku? Tipy na dárky pro nejnáročnější beauty lovers

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit