Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Medová stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

Hledáte originální recept pro podzimní dny? Vsaďte na delikátní kuře od kuchařky Karolíny Kamberské!

Redakce Marianne | 14. 10. 2014

8 kuřecích stehýnek
100 ml olivového oleje (obyčejného)
sůl a pepř
mletá skořice
3 lžíce medu
sáček sušených švestek
sáček vyloupaných
mandlí
100 g anglické slaniny

    •    Do pekáče vložte stehýnka, potřete je olivovým olejem, posypte solí, pepřem a skořicí a podlijte cca 2 cm vody. Pečte při 150 stupních.
    •    V polovině pečení přidejte med, rozmíchejte ho ve šťávě vytvořené kolem stehýnek a poté je občas polévejte, aby se vytvořila pěkně křupavá kůrčička.
    •    Když maso začne zlátnout, přidejte švestky, mandle a na malé kostičky pokrájenou slaninu. Dopečte dozlatova.

Související články

Rodina a děti
Jak udržet ve vztahu jiskru a posílit intimitu a romantiku? Stačí se řídit několika snadnými tipy

Jak udržet ve vztahu jiskru a posílit intimitu a romantiku? Stačí se řídit několika snadnými tipy

Zahrada
Domácí postřik proti mšicím: Zabojujte s nimi levně a bez silné chemie

Domácí postřik proti mšicím: Zabojujte s nimi levně a bez silné chemie

Dům
Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot  s historickým šarmem a moderním komfortem

Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot  s historickým šarmem a moderním komfortem

Krása
Nejsladší letní parfémy roku 2024 podle Marianne: Zamilujte si vůně svěžích květin a čerstvého ovoce

Nejsladší letní parfémy roku 2024 podle Marianne: Zamilujte si vůně svěžích květin a čerstvého ovoce