Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

PRABABIČČINO CUKROVÍ: Mandlové hříbky

Mandlové hříbky jsou zárukou úspěchu, milují je děti i dospělí!

Ivona Šouralová | 4. 12. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut
 
POTŘEBUJETE:
20 dkg moučkového cukru
2 bílky + jeden na slepování
20 dkg strouhaných loupaných mandlí
3 lžičky kakaa holandského typu
 
1. Cukr utřete s bílky a strouhanými mandlemi, aby vznikla pevná mandlová hmota. Odeberte z ní dvě třetiny a vytvarujte malé ‚soudky‘, které budou sloužit jako noha hříbku. Na dolní a horní straně vytvořte plošinku, aby byly hříbky stabilní. 
 
2. Zbylou třetinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky, na spodní straně by opět měly být ploché. 
 
3. Nožičky a kloboučky dejte na pečicí papír a usušte – stačí dvacet minut v troubě horké 120 °C. Pak je nechte vychladnout. Vychladlé nožičky a kloboučky k sobě slepte bílkem a nechte důkladně usušit při pokojové teplotě. 

Archiv Marianne

ČTĚTE TAKÉ: 4 adventní tradice našich předků, které vás možná překvapí 

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Zábava
Podzim v televizi: ČT na podzim nabídne StarDance, pokračování Docenta nebo život Bedřicha Smetany

Podzim v televizi: ČT na podzim nabídne StarDance, pokračování Docenta nebo život Bedřicha Smetany

Zábava
Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Zábava
Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Dům
V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům

V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům