Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

PRABABIČČINO CUKROVÍ: Mandlové hříbky

Mandlové hříbky jsou zárukou úspěchu, milují je děti i dospělí!

Ivona Šouralová | 4. 12. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut
 
POTŘEBUJETE:
20 dkg moučkového cukru
2 bílky + jeden na slepování
20 dkg strouhaných loupaných mandlí
3 lžičky kakaa holandského typu
 
1. Cukr utřete s bílky a strouhanými mandlemi, aby vznikla pevná mandlová hmota. Odeberte z ní dvě třetiny a vytvarujte malé ‚soudky‘, které budou sloužit jako noha hříbku. Na dolní a horní straně vytvořte plošinku, aby byly hříbky stabilní. 
 
2. Zbylou třetinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky, na spodní straně by opět měly být ploché. 
 
3. Nožičky a kloboučky dejte na pečicí papír a usušte – stačí dvacet minut v troubě horké 120 °C. Pak je nechte vychladnout. Vychladlé nožičky a kloboučky k sobě slepte bílkem a nechte důkladně usušit při pokojové teplotě. 

Archiv Marianne

ČTĚTE TAKÉ: 4 adventní tradice našich předků, které vás možná překvapí 

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Byt
Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Požár vánočního stromečku je donutil k zásadní rekonstrukci

Zábava
Kvíz: Co je jupka nebo karkule? Uhádněte názvy oblečení z lidových pohádek a říkadel

Kvíz: Co je jupka nebo karkule? Uhádněte názvy oblečení z lidových pohádek a říkadel

Krása
Co dát kamarádce, která miluje kosmetiku? Tipy na dárky pro nejnáročnější beauty lovers

Co dát kamarádce, která miluje kosmetiku? Tipy na dárky pro nejnáročnější beauty lovers

Rozhovory
Držitelka Thálie Klára Jelínková: Ve čtyřiceti se mi tančí lépe než ve dvaceti, mladé tanečnice učíme sebevědomí

Držitelka Thálie Klára Jelínková: Ve čtyřiceti se mi tančí lépe než ve dvaceti, mladé tanečnice učíme sebevědomí

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit