Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

PRABABIČČINO CUKROVÍ: Mandlové hříbky

Mandlové hříbky jsou zárukou úspěchu, milují je děti i dospělí!

Ivona Šouralová | 4. 12. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut
 
POTŘEBUJETE:
20 dkg moučkového cukru
2 bílky + jeden na slepování
20 dkg strouhaných loupaných mandlí
3 lžičky kakaa holandského typu
 
1. Cukr utřete s bílky a strouhanými mandlemi, aby vznikla pevná mandlová hmota. Odeberte z ní dvě třetiny a vytvarujte malé ‚soudky‘, které budou sloužit jako noha hříbku. Na dolní a horní straně vytvořte plošinku, aby byly hříbky stabilní. 
 
2. Zbylou třetinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky, na spodní straně by opět měly být ploché. 
 
3. Nožičky a kloboučky dejte na pečicí papír a usušte – stačí dvacet minut v troubě horké 120 °C. Pak je nechte vychladnout. Vychladlé nožičky a kloboučky k sobě slepte bílkem a nechte důkladně usušit při pokojové teplotě. 

Archiv Marianne

ČTĚTE TAKÉ: 4 adventní tradice našich předků, které vás možná překvapí 

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Zábava
AZ kvíz 2. část: Zkuste si legendární soutěž nanečisto. Odpovězte na otázky od M do Ž

AZ kvíz 2. část: Zkuste si legendární soutěž nanečisto. Odpovězte na otázky od M do Ž

Lidé a místa
Odvážné ženy změnily tvář pavlačového domu v Nuslích: Stylové bydlení, které si zamilujete

Odvážné ženy změnily tvář pavlačového domu v Nuslích: Stylové bydlení, které si zamilujete

Poradna
Trendy Vánoce 2024: 6 tipů, jak zařídit ten nejkouzelnější domov

Trendy Vánoce 2024: 6 tipů, jak zařídit ten nejkouzelnější domov

Inspirace
Ozdobte si vánoční stromeček podle aktuálních trendů: Jaké barvy a styly letos dominují Vánocům

Ozdobte si vánoční stromeček podle aktuálních trendů: Jaké barvy a styly letos dominují Vánocům

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit