Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

PRABABIČČINO CUKROVÍ: Mandlové hříbky

Mandlové hříbky jsou zárukou úspěchu, milují je děti i dospělí!

Ivona Šouralová | 4. 12. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut
 
POTŘEBUJETE:
20 dkg moučkového cukru
2 bílky + jeden na slepování
20 dkg strouhaných loupaných mandlí
3 lžičky kakaa holandského typu
 
1. Cukr utřete s bílky a strouhanými mandlemi, aby vznikla pevná mandlová hmota. Odeberte z ní dvě třetiny a vytvarujte malé ‚soudky‘, které budou sloužit jako noha hříbku. Na dolní a horní straně vytvořte plošinku, aby byly hříbky stabilní. 
 
2. Zbylou třetinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky, na spodní straně by opět měly být ploché. 
 
3. Nožičky a kloboučky dejte na pečicí papír a usušte – stačí dvacet minut v troubě horké 120 °C. Pak je nechte vychladnout. Vychladlé nožičky a kloboučky k sobě slepte bílkem a nechte důkladně usušit při pokojové teplotě. 

Archiv Marianne

ČTĚTE TAKÉ: 4 adventní tradice našich předků, které vás možná překvapí 

Související články

Svět ženy
Šumava: Nezapomenutelné výlety, kam chodí jen minimum turistů

Šumava: Nezapomenutelné výlety, kam chodí jen minimum turistů

Zábava
Kvíz: Víte, co patří do Cosmopolitanu a co nikdy nenajdete v Mojitu? Ověřte si, jak dobře znáte letní drinky

Kvíz: Víte, co patří do Cosmopolitanu a co nikdy nenajdete v Mojitu? Ověřte si, jak dobře znáte letní drinky

Dobrý nápad
KVÍZ: Vesničko má středisková je filmová klasika. Vyzkoušejte, zda ji dobře znáte

KVÍZ: Vesničko má středisková je filmová klasika. Vyzkoušejte, zda ji dobře znáte

Krása
Jak se (ne)líčit do letadla: Zjistěte, proč zde může make-up pleti spíše uškodit

Jak se (ne)líčit do letadla: Zjistěte, proč zde může make-up pleti spíše uškodit