Kuchyně, kde to voní i vzpomínkami
Kuchyně, kterou dnes obdivují všichni návštěvníci, bývala kdysi kravským chlívkem. Místo dostalo novou tvář díky Petrovu strejdovi, který ho v osmdesátých letech proměnil s citem pro detail. Cihlové stěny, tmavě zelená barva a dřevo dohromady vytvářejí příjemnou, téměř irskou atmosféru. Dnes je to srdce celé chalupy – prostor, kde se vaří, povídá a plánuje. Šárka tu s láskou připravuje klasiky: rajskou, španělského ptáčka nebo pečené maso. Petr je zase pyšný na svého králíka podle prababiččina receptu. K němu dělá bílou omáčku podobnou kulajdě a pokaždé, když se pustí do vaření, provoní celý dům. Když se v troubě zapéká zelenina nebo těstoviny, vůně se line až na dvorek a láká kolemjdoucí. Na stole nesmí chybět jejich slavný sto let starý tác po prababičce, kterému říkají točítko. Stačí pootočit a všechno je po ruce – sůl, pepř i šálek kávy. Takové drobnosti dělají z chalupy domov, kde se nejen vaří, ale hlavně žije.