Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

2017 - rok prodloužených víkendů

Rok 2017 bude na prodloužené víkendy o něco bohatší, než ten předchozí. Kromě toho, že nám poprvé k velikonočním svátkům přibude i Velký pátek, čekají nás potom dva prodloužené víkendy v květnu, jeden v listopadu a ostatní státní svátky připadají vesměs na všední dny také. Takové množství volných dní vybízí k jedinému – vyjet někam na výlet. Zde pro vás máme několik tipů, jaká místa můžete u nás i v zahraničí objevovat.

Eliška Vrbová | 5. 01. 2017

Kodaň, Dánsko

Město plné cyklistů, stylových minimalistických kaváren a skandinávského designu je čím dál tím častějším cílem a pro prodloužený víkend v květnu se hodí dokonale. Autobusem nebo letadlem se tam od nás dá dostat za hubičku. Za víkend se stihnete projít po promenádě ve čtvrti Nyhavn s typickými dánskými domy, vyfotit se u Malé mořské víly, užít si výhled z věže Kostela Spasitele anebo třeba vyrazit na takzvanou Food Tour po místních nejvyhlášenějších podnicích. Nezapomeňte se také zastavit u kodaňské opery nebo navštívit Muzeum moderního umění.

header facebook copenhagen cph0416

Budapešť, Maďarsko

Coby kamenem dohodil, se nachází velmi podobná Praze a pro Čechy také velmi cenově dostupná Budapešť. Ať už preferujete návštěvu památek, relax v termálech nebo klidně obojí dohromady, v Budapešti si přijdete na své. Rybářská bašta a Országház neboli parlament jsou turistickou klasikou, neměla by vám uniknout ale ani Bazilika svatého Štěpána, procházka kolem Dunaje nebo Řetězový most. No a po procházce městem už vás čeká jen odpočinek v termálních lázních Széchenyi, a to dokonce i za tmy, protože jsou otevřené až do desáté hodiny večerní.

Cestovani Madasko A

Lago di Garda, Itálie

Největší italské jezero leží na pomezí krajů Lombardie a Benátsko a na jeho březích to vypadá skoro jako u moře. Můžete sem vyrazit jak na letní dovolenou, tak i na prodloužený víkend na začátku července. Možností ubytování je zde mnoho, lze si pronajmout třeba samostatný domek, apartmán nebo bungalov v kempu, přičemž odevšud to budete mít blízko na pláž. A pokud by to nebylo na koupání, zapůjčte si na jeden nebo více dní kolo a jeďte se podívat kolem jezera se zastávkou na italský oběd v některém z městeček jezero obklopujících.

italie severni italie lago di garda leto malcesine

Českosaské Švýcarsko

Trochu český a trochu německý národní park nabízí vyžití v podobě pěší nebo cyklo turistiky, stejně jako lázeňské městečko Bad Schandau či nedaleké nákupy v Drážďanech na německé straně. Z přírodních památek je zde největším lákadlem skalní útvar Pravčická brána téměř u německých hranic nebo Panská skála u Kamenického Šenova. Z lázní Bad Schandau se dá jednoduše dostat na pevnost Königstein či na krásnou vyhlídku Bastei. Velkým lákadlem jsou pak termální lázně a vodní svět Toskana Therme, kde spolehlivě zabavíte celou rodinu.

pravcicka brana cbf