Recept: Kuřecí křidýlka na thajský způsob
Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři. Současně s nimi však na stůl postavte misku s teplou vodou a kapkou citronové šťávy.
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
Pečení: 0:35
Ingredience:
- 100g tekutého medu nebo zlatého sirupu
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený najemno
- 1 stonek citronové trávy, spodní část nasekaná najemno
- 1 lžička drcených sušených chilli papriček (nebo podle chuti)
- 60ml sójové omáčky
- 60ml rýžového vinného octa
- 1kg kuřecích křídel
- podrcené arašídy na posypání + další k podávání
- sůl
- lístky koriandru, 2 limety, k podávání
ČTĚTE TAKÉ: 30 receptů na pořádně pálivá jídla
Postup:
1 V míse smíchejte med nebo sirup, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovku a ocet. Marinádou přelijte maso, promíchejte a nechte minimálně 30 minut marinovat v chladu.
2 Troubu vyhřejte na 200/180°C. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáčku a pečte 25–30 minut dozlatova. Každých 5 minut otočte. Nakonec přelijte zbylou marinádou, posypte drcenými arašídy, zvyšte teplotu v troubě na 220/200°C a dopečte ještě asi 5 minut.
3 Před podáváním podle chuti dosolte, posypte křidýlka nasekaným koriandrem a podávejte s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.