Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Kuřecí křidýlka na thajský způsob

Info ikona
jídlo

Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři. Současně s nimi však na stůl postavte misku s teplou vodou a kapkou citronové šťávy.

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: Pro 4 osoby 

Doba přípravy: Do 10 minut  
+ marinování 

Pečení: 0:35

Ingredience:

  • 100g tekutého medu nebo zlatého sirupu
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený najemno
  • 1 stonek citronové trávy, spodní část nasekaná najemno
  • 1 lžička drcených sušených chilli papriček (nebo podle chuti)
  • 60ml sójové omáčky
  • 60ml rýžového vinného octa
  • 1kg kuřecích křídel
  • podrcené arašídy na posypání + další k podávání
  • sůl
  • lístky koriandru, 2 limety, k podávání

ČTĚTE TAKÉ: 30 receptů na pořádně pálivá jídla

Postup:

1 V míse smíchejte med nebo sirup, česnek, zázvor, citronovou trávu, chilli, sójovku a ocet. Marinádou přelijte maso, promíchejte a nechte minimálně 30 minut marinovat v chladu.

2 Troubu vyhřejte na 200/180°C. Křidýlka vyjměte z marinády, vložte do pekáčku a pečte 25–30 minut dozlatova. Každých 5 minut otočte. Nakonec přelijte zbylou marinádou, posypte drcenými arašídy, zvyšte teplotu v troubě na 220/200°C a dopečte ještě asi 5 minut.

3 Před podáváním podle chuti dosolte, posypte křidýlka nasekaným koriandrem a podávejte s klínky limet na pokapání a se zbylými arašídy.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

cover

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.