Recept: Opékané sladké brambory s fetou a pošírovaným vejcem
Sladké brambory jsou velmi oblíbené nejen v Brazílii. Kořeněné na pánvi je ochutnáte v jejich nejlepší podobě.
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 0:15
Ingredience:
- 4 batáty (sladké brambory)
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce másla
- 2 lžičky bílého nebo červeného vinného octa
- 4 vejce
- 100 g sýra feta
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané
- 1 dlouhá červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná nadrobno
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
ČTĚTE TAKÉ: 30 rychlých receptů
Postup:
1 Batáty oloupejte a 2 z nich nakrájejte na kostky. V osolené vodě je vařte 10 minut doměkka. Mezitím zbylé 2 batáty nakrájejte na 1cm kostičky. Ve velké těžké pánvi rozehřejte na středním plameni olej a máslo. Vsypte kostičky syrových batátů a za občasného míchání opékejte 8–10 minut dozlatova.
2 Sceďte vařené batáty a rozšťouchejte je na kaši. Přidejte do pánve a promíchejte. Řádně osolte i opepřete a míchejte, až se vše prohřeje. Sejměte z ohně a uchovejte horké, než připravíte vejce.
3 Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, přilijte ocet a ztlumte, aby jen jemně bublala. Zamíchejte, abyste vytvořili vír, a rozklepněte do něj opatrně vejce (lze si ho předem rozklepnout do sběračky). Pošírujte 3–4 minuty, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý. Vyjměte děrovanou sběračkou a uchovejte ve vodě pokojové teploty, než stejným způsobem připravíte zbylá vejce.
4 Batátovou směs z pánve rozdělte na talíře a navrch dejte pošírované vejce. Vejce osolte a opepřete. Navrch rozdrobte sýr feta a posypte petrželkou a chilli. Ihned podávejte.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.