Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Rizoto s medvědím česnekem

Doplňte jarní dávku energie s "mědvědím rizotem".

Anonymous | 23. 03. 2020

Medvědí česnek údajně získal své jméno podle toho, jak jeho cibulky chutnají medvědům, kteří je vyhrabávají ze země. Má spoustu blahodárných účinků a příjemně česnekovou chuť.

Počet porcí: 4 Doba přípravy: Do hodiny  Vaření:  0:30

Ingredience:

1,5 l zeleninového vývaru

1 cibule

2 lžíce olivového oleje

50 g másla

300 g kulatozrnné rýže na rizoto

200 ml kvalitního bílého vína

50 g parmazánu (polovina nastrouhaná najemno, polovina na hoblinky)

2 plné hrsti nasekaného medvědího česneku

sůl a čerstvě mletý pepř

hrst opražených piniových semínek

ČTĚTE TAKÉ: Síla medvědího česneku

Postup:

1. Zeleninový vývar přiveďte k varu a udržujte teplý. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte v hrnci se silným dnem lžíci olivového oleje a polovinu másla a na mírném plameni 5 minut opékejte cibuli. Přisypte suchou rýži a půl minuty za stálého míchání restujte.

2. Přilijte víno, míchejte a na mírném plameni nechte všechnu tekutinu odpařit. Vlijte naběračku vývaru (60 ml) a znovu promíchejte a nechte odpařit. Takto po naběračkách pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená na skus.

3. Vypněte plamen a vmíchejte strouhaný parmazán, medvědí česnek, zbývající máslo a olej. Osolte a opepřete. Přikryjte poklicí a nechte chvíli odpočívat.

4. Podávejte na talíři ozdobené hoblinkami parmazánu s praženými piniovými semínky.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde

Související články

Životní styl
Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Životní styl
Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Životní styl
Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Životní styl
Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě

Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě