Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Když do krému zahuštěného bramborou budete přidávat špenát a petrželku postupně, bude mít sytější barvu a výraznější chuť.

Anonymous | 27. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: 4-6 

Doba přípravy: Do 30 minut  

Vaření: 0:25

Ingredience:

  • 400 g čerstvého špenátu (omyté listy) nebo mraženého
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 1 velká moučná brambora (varný typ C)
  • 1,25 l zeleninového vývaru
  • 100 g hladkolisté petrželky
  • 150 ml smetany na šlehání
  • sůl a mletý pepř
  • 1 lžička nebo snítka oregana
  • 4 plátky bagety rozpečené se 4 lžícemi nastrouhaného tvrdého sýra (ementál, gouda apod.) k podávání
  • 4 opečené plátky pancetty k podávání
  • hrst polníčku na ozdobu

ČTĚTE TAKÉ: Polévka je grunt

Postup:

V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru a ještě minutu míchejte. Přilijte vývar a vařte 10 minut. Vmíchejte polovinu špenátu a vařte asi 10 minut, dokud špenát nezavadne. Vlijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a oreganem. Prohřejte a stáhněte z ohně.

Polévku rozmixujte se zbylými listy špenátu a petrželkou na jemný krém a případně dochuťte. Podávejte s rozpečenými plátky bagety se sýrem, opečenou pancettou a ozdobte polníčkem.

NĚCO NAVÍC 
Po rozmixování můžete polévku zamrazit a uchovat až měsíc v mrazničce. Před ohříváním ji nechte povolit přes noc v lednici.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Související články

Životní styl
Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Apetit piknik je za dveřmi: Krok za krokem průvodce největšími lákadly letošního ročníku

Životní styl
Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Jak si v práci vyjednat lepší plat a podmínky: Klíčem jsou důkladný průzkum a realistická očekávání

Životní styl
Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Profesionálně vařit jsem začal z hecu, říká semifinalista MasterChefa a módní návrhář Pavel Berky

Životní styl
Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě

Lelí Hnidáková z Lelí's Cupcakes: Nápad na sladké podnikání se zrodil na svatební cestě