Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Recept: Špenátový krém s tousty se sýrem & pancettou

Když do krému zahuštěného bramborou budete přidávat špenát a petrželku postupně, bude mít sytější barvu a výraznější chuť.

Anonymous | 27. 04. 2020

Náročnost: Velmi snadné

Počet porcí: 4-6 

Doba přípravy: Do 30 minut  

Vaření: 0:25

Ingredience:

  • 400 g čerstvého špenátu (omyté listy) nebo mraženého
  • 1 cibule, nakrájená najemno
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce másla nebo olivového oleje
  • 1 velká moučná brambora (varný typ C)
  • 1,25 l zeleninového vývaru
  • 100 g hladkolisté petrželky
  • 150 ml smetany na šlehání
  • sůl a mletý pepř
  • 1 lžička nebo snítka oregana
  • 4 plátky bagety rozpečené se 4 lžícemi nastrouhaného tvrdého sýra (ementál, gouda apod.) k podávání
  • 4 opečené plátky pancetty k podávání
  • hrst polníčku na ozdobu

ČTĚTE TAKÉ: Polévka je grunt

Postup:

V hrnci rozehřejte máslo nebo olej a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru a ještě minutu míchejte. Přilijte vývar a vařte 10 minut. Vmíchejte polovinu špenátu a vařte asi 10 minut, dokud špenát nezavadne. Vlijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a oreganem. Prohřejte a stáhněte z ohně.

Polévku rozmixujte se zbylými listy špenátu a petrželkou na jemný krém a případně dochuťte. Podávejte s rozpečenými plátky bagety se sýrem, opečenou pancettou a ozdobte polníčkem.

NĚCO NAVÍC 
Po rozmixování můžete polévku zamrazit a uchovat až měsíc v mrazničce. Před ohříváním ji nechte povolit přes noc v lednici.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.