Recept: Vepřová plec na paprice
Vepřové na paprice může být stejně skvělé jako kuře nebo telecí!
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Dušení: 0:45
Ingredience:
2–3 lžíce domácího sádla nebo másla, nejlépe přepuštěného
750g vepřové plece, nakrájené na kostky nebo na širší nudličky
2 menší cibule, nadrobno
3 stroužky česneku, nadrobno
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce mleté sladké papriky
sůl a čerstvě mletý pepř
200 ml drůbežího, vepřového (může být z receptu na vařené vepřové maso se zimní zeleninou) či zeleninového vývaru (podle potřeby i víc)
300 ml smetany ke šlehání
dušená rýže, těstoviny nebo noky (viz Něco navíc) k podávání
ČTĚTE TAKÉ: 30 rychlých receptů
Postup:
1 V hluboké pánvi či kastrolu rozehřejte tuk a opečte na něm maso ze všech stran. Pak maso vyjměte z pánve a nasypte do ní cibuli a česnek, opečte je, aby cibule zesklovatěla a česnek se nepřipálil. Vraťte k nim maso, zaprašte moukou a krátce osmahněte. Odstavte a vmíchejte papriku, jemně osolte a opepřete.
2 Podlijte vývarem, promíchejte, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zhruba 30–45 minut duste doměkka. Ke konci opatrně vmíchejte smetanu ke šlehání, dosolte a dopepřete. Prohřejte, ale už nevařte. Podávejte se zvolenou přílohou.
NĚCO NAVÍC
Noky mohou být jakékoli, domácí i kupované bramborové, ale také úplně obyčejné: vidličkou umíchejte těsto z vajec (co porce, to zhruba 1 vejce), hrubé mouky a trošky soli (lze ředit vodou či mlékem), lžící sázejte do osolené vroucí vody a vařte, až jsou uvnitř hotové.
Za recept děkujeme www.apetitonline.cz
Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.