Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

5 drobností, kterými můžeme přispět ke zlepšení situace

Info ikona

Malý krok pro člověka, velký krok pro lidstvo.

Být pozitivní! To je hlavní heslo, které v posledních dnech zní snad na každém rohu. Jenže, jak ho naplnit, když z médií slýcháme jednu špatnou zprávu za druhou? Pokud máte pocit, že se vzniklou situací nemůžete nic nadělat, pak pro vás máme dobrou zprávu. Existuje několik drobných činů, prostřednictvím kterých můžete přispět ke zlepšení koronasituace.

  1. Zůstaňte doma

Neustále si stěžujeme na to, jak bychom chtěli být doma a když tu možnost máme, pak ji mnozí z nás nevyužijí. Pokud to náplň vaší práce alespoň z části dovoluje, opravdu ji zkuste po následující týdny vykonávat z domova. Povinné roušky sice pravděpodobnost nákazy ve společnosti snižují, ale stále člověku neposkytují 100% ochranu. Zároveň se snažte využívat rozvážkových služeb, díky kterým nemusíte chodit do obchodu. Nákup vám kurýr doveze až před dveře a vy ho následně zaplatíte bezkontaktní kartou.

  1. Vyrobeno v České republice

Koronavirus má, a ještě bude mít, velký dopad na naši ekonomiku. Turismus, gastronomie, kultura a mnoho dalších segmentů už tuší, že návrat do normálu bude hodně bolet. Naštěstí jim můžeme pomoci. Co třeba nakupovat české potraviny? Nebo si rozvážkovou službou nechat dovézt dort z vaší oblíbené cukrárny? Věřte, že i malý nákup má smysl. Pokud tato podpora bude kontinuální, pak má česká ekonomika alespoň z malé části vyhráno.

Koronavirus
  1. Dovolená?

S předchozím bodem souvisí i plánování dovolené. Chápeme, je naprosto předběžné přemýšlet o letní dovolené. Pokud ale chcete uniknout současné situaci a alespoň na malý moment snít o letním odpočinku, pak si otevřete mapu České republiky. Věřte, že týdenní pobyt na druhém koutu republiky bude stejně zajímavý jako čtrnáct dnů na Francouzské riviéře. Navíc bez nutnosti používat krkolomnou francouzštinu, či schopnosti odezírat z francouzské angličtiny. Vás léto bez zahraničí dovolené nezabije, a českou ekonomiku to posílí.

  1. Udržujte se v kondici

Vyvážený jídelníček, pravidelný pohyb i méně času u sociálních sítí. To jsou základní věci, kterými člověk může přispět ke zlepšení situace. Pobyt v karanténě je jako dělaný pro vaření pestrých jídel z lokálních surovin, kterými nejen podpoříte ekonomiku, ale také zlepšíte svůj imunitní systém. Stejně tak se nenechte omezit v pravidelném pohybu, který díky internetovým videím nebo mobilním aplikacím můžete vykonávat klidně z obýváku. V neposlední řadě není na škodu, když negativní zprávy z médií budete konzumovat v mnohem menším množství a při jejich výběru se zaměříte na kvalitní zdroje informací.

  1. Myslete na druhé

Potřebuje postarší soused vyvenčit pejska? Chystá se vaše babička na nákup? Víte o někom, kdo stále nemá roušku? Podejte těmto lidem pomocnou ruku a ukažte jim, že nejsou sami. Věřte, že je vaše solidarita potěší, a především pomůže. Čím dříve budeme táhnout za jeden provaz, tím rychleji se situace zlepší.  

Jak už jsme zmiňovali, snažte se zůstat doma. Společnost vám může dělat třeba nové číslo Marianne, které vám rádi dodáme až domů, navíc bez nutnosti platit poštovné. Více informací naleznete zde

ČTĚTE TAKÉ: MARTIN ZIKMUND: Využijte situaci kolem koronaviru pro sebe