Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

6 ikonických žen, které dokázaly nosit mašle ve vlasech i v dospělosti

Info ikona
madonna

Říká se: mašli, aby vás našli. Většinou však mašle do vlasů patří spíš malým holčičkám než dospělým ženám. Ovšem to se vás netýká, pokud jste taková osobnost, jako Madonna, Brigitte Bardot nebo Audrey Hepburn.

Eliška Vrbová | 26. 10. 2018

Catherine Deneuve

V sedmdesátých letech ji filmová kritička Pauline Kael nazvala francouzskou Grace Kelly kvůli její kráse. "Ale něco schovává. V hloubi duše cítím takový náznak humoru," dodala. Catherine Deneuve, která v pondělí oslavila 75. narozeniny, znali diváci ze stříbrného plátna a z televize s mašlí uvázanou na vršku hlavy, a to zejména v přelomovém francouzském muzikálu Paraplíčka ze Cherbourgu.

Info ikona
mašle

Madonna

Tato ikona popu snad nikdy nenosila mašle proto, že by chtěla vypadat mladší nebo působit jako holčička, ale protože je zkrátka chtěla nosit. Kdybychom měli spočítat, jaké všechny extravagantní doplňky jsme na Madonně kdy viděli, asi bychom se nedopočítali. Každopádně mašle či čelenka uvázaná tímto stylem je aktuálně zase v módě, takže se Madonnou můžete klidně inspirovat.

Info ikona
mašle

Helena Bonham Carter

Herecká ikona z filmů jejího bývalého partnera režiséra Tima Burtona občas vypadá, že se do postav, které hraje, začala stylizovat i v běžném životě. Rozcuchané účesy a nejrůznější vlasové doplňky jsou pro ni typické, stejně jako zářivě rudá rtěnka a výrazné náušnice.

Info ikona
mašle

Audrey Hepburn

Audrey možná nenosila mašle přímo ve vlasech, ale na kloboucích, šatech a dalších částech oděvu je diváci mohli vídat často. A že by na ní někdy působily nevkusně nebo nepřiměřeně jejímu věku? To ani omylem. Jestli byla některá herečka z minulého století naprosto vždy nadčasově oblečená, byla to rozhodně Audrey Hepburn. Outfity, které nosila v šedesátých a sedmdesátých letech, bychom klidně mohly obléct dnes a nikdo by to nepoznal. Pokud si někdo zaslouží označení "ikona stylu", pak je to rozhodně Audrey Hepburn.

Info ikona
mašle

Brigitte Bardot

Brigitte je dnes často označovaná jako ikona či sexsymbol šedesátých let. Proto lze jen těžko předpokládat, že by mašle ve vlasech nosila, aby působila mladší. Její culíky s mašlemi byly spíš takovou ironií k tomu, co si o ní společnost říkala. Tato francouzská herečka, modelka a v současnosti bojovnice za práva zvířat se však mašlí ve vlasech nevzdala ani ve svých čtyřiaosmdesáti letech, což už se nám tak stylové nezdá. 

Info ikona
mašle