Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Helen Mirren o stárnutí a také o tom, co si myslí o Kim Kardashian

Info ikona
Děti

Herečka Helen Mirren nás baví. Má styl pravé dámy, ale současně působí, že se s ní dá bavit úplně o všem a neurazí se. Třeba i o stárnutí nebo o Kim Kardashian.

Ivona Šouralová | 9. 06. 2016

„Nejsem fanynka Kim Kardashian a její rodiny, je to fenomén, který mě míjí,“ prozradila Mirren britskému listu The Telegraph. „Ale... je skvělé, že v dnešní době můžeme mít zadek – díky paní Kardashian a před ní J-Lo. A také máme dovoleno mít stehna, což je boží!“

Sedmdesátiletá herečka rovněž promluvila o stárnutí a o tom, jak se ve svém věku cítí na červeném koberci, třeba na nedávném festivalu v Cannes. „Víte, občas z toho mám strach. Je to opravdu hodně těžké – mezi všemi těmi nádhernými ženami a úchvatnými bytostmi v šatech a s perfektním make-upem... Ale je jedno, jestli je vám třináct, šestadvacet nebo šestaosmdesát. Někdy se cítíte prostě skvěle, jindy jste zase nejistá nebo vystrašená a tyhle nálady se střídají i pětkrát nebo šestkrát denně,“ komentuje Helen, která je aktuálně tváří kosmetické značky L’Oréal Paris a jejího krému Age Perfect, přičemž při projednávání nabídky prý trvala na tom, aby její kampaňové fotky nebyly retušovány.

ČTĚTE TAKÉ: Tohle je bezesporu ta nejupřímnější hollywoodská zpověď na téma stárnutí

Za to, že Helen Mirren zvládá přibývající věk s příkladnou grácií, vděčí i své mamince: „Máma mi říkala, že ve dvaceti mě nejspíš bude děsit představa mě samé ve čtyřiceti. Ale že ve čtyřiceti už nebudu chtít, aby mi znovu bylo dvacet. A měla pravdu.“ S věkem se podle ní stáváme víc a víc sami sebou. „Jak stárneme, učíme se nové věci a lépe zvládat problémy. Každý věk nás posouvá a připravuje na další životní fázi. Je to prostě součást toho nádherného procesu, jakým lidský život je. Já jsem šťastná jako sedmdesátnice a už se na sebe těším i v osmdesáti,“ komentuje herečka a dodává, že cokoli pro sebe dělá, vždy při tom myslí na své zdraví a ne na krásu.

Podle Helen Mirren na sebe umíme být my ženy velmi tvrdé. Sama se potýkala s tím, že nikdy nebyla typ bohyně, jako francouzské a italské herečky. „Působím hodně reálně,“ charakterizuje se. A právě za to ji máme tak rádi.