Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

Na cestách se Zorkou Hejdovou

Info ikona
Zorka Hejdová

Alabastrové pláže na Maledivách, USA a nekonečná Route 66, ale i Šumava, Adršpach nebo Beskydy. To jsou oblíbené destinace moderátorky a influencerky Zorky Hejdové.

Eliška Vrbová | 14. 08. 2020

Jak moc vám v posledních měsících chybělo cestování?

Přiznám se, že jsme s výlety nečekali, až skončí karanténa. Vlastně bylo přímo ideální vyrazit někam, kde nejsou lidi, a nadechnout se čerstvého vzduchu v přírodě. Hezky z plných plic a hlavně bez roušky.

Máte ráda aktivní dovolenou?

V tomhle mě hodně ovlivnil Míra (Zorčin manžel, pozn. red.). Dřív jsem bývala spíš plážový povaleč a nevadilo mi týden se slunit na lehátku, ale to už je dávno pryč. Miluju aktivní dovolenou, většinou se přesouváme z místa na místo. Nejezdíme k moři do resortů, raději poznáváme svět.

Určitě už se těšíte na další cestu. Kam vyrazíte, až se zase naplno otevřou hranice?

To je dobrá otázka, hodně nad tím přemýšlím. Cesty do zahraničí mi chybějí, nebo mi spíš chybí ten pocit, že můžu. Zavřené hranice, to pro mě bylo něco nepředstavitelného, něco, co jsem znala jen z hodin dějepisu. Až budu cítit, že je zase bezpečné cestovat, moje první cesta povede nejspíš po Evropě. Možná do Itálie, protože tam jsme se původně v létě s kamarády chystali. Ale kdo ví, jak to všechno bude. Jinak jsme si s Mírou uvědomili, že už se nám zase moc stýská po USA. Takže možná navštívíme přátele v Los Angeles, tam to miluju.

Info ikona
Zorka Hejdová

S mužem ale máte rádi i Česko.

Je tu tolik krásných míst a nás s manželem strašně baví je pravidelně objevovat. Naše cíle můžete sledovat i na Instagramu pod hashtagem Hejďáci na tripu.

ČTĚTE TAKÉ: Cestujeme po Česku: Inspirujte se oblíbenými místy redaktorek Marianne

Jaká konkrétní místa máte nejraději?

Třeba Šumavu, kam jsem jezdila s rodiči jako dítě a kde jsme si pořídili apartmán, který se právě dokončuje. Moc se mi líbilo také v Beskydech, nádherný je i Adršpach. To všechno jsou místa, kam se zase někdy ráda vrátím. Naší srdcovkou je i penzion Zikmundov ve Zlínském kraji. Jezdíme sem pravidelně a je to asi jediné místo v Čechách, kde se mi daří absolutně vypnout a zklidnit mysl.

Prozradíte nám svou oblíbenou letní destinaci?

Líbí se mi všude, kde je moře. Nejkrásnější to bylo asi na Maledivách, kde jsme byli na svatební cestě, nebo na Havaji. Je tam nádherná panenská příroda, liduprázdné pláže a stovky vodopádů. Moc ráda vzpomínám i  na Chorvatsko, kde jsme byli dvakrát s partou přátel na katamaránu. K tomu samozřejmě i Itálie, ta mě nikdy neomrzí. Já zkrátka šíleně miluju cestování!

Splnila jste si už nějaký svůj cestovatelský sen?

Rozhodně, šlo o USA. Tam jsme se s mužem chtěli podívat dlouho a na naši první cestu nikdy nezapomenu. Byla to nejdobrodružnější jízda v mém životě! Vloni jsme se do USA vrátili, protože jsme došli k závěru, že jsme prostě nezažili nic lepšího. Tolik přírodních krás a rozmanitost krajiny v kombinaci s velkoměsty jako San Francisco nebo Las Vegas jinde nezažijete. K tomu tisíce najetých kilometrů na Route 66, kde jste jen a jen vy a nekonečná silnice před vámi. To se nedá popsat, to se musí zažít! New York samozřejmě taky miluju, ale západ USA mě přímo fascinuje.

ČTĚTE TAKÉ: Odborníci zvolili nejlepší pláže v Evropě! Jednu z nich máme za rohem

Co nějaké další nesplněné cestovatelské sny?

Hlavní vysněnou destinaci, USA, už jsem navštívila. Vlastně jsem měla vysněné destinace dvě, protože vidět alabastrové pláže na Maledivách byl svého času taky můj velký sen. Jinak mě čím dál víc poslední dobou láká poznat Austrálii. Plánovala jsem to už na letošní rok, což určitě nevyjde. Ale kdo ví, třeba příští rok.

Info ikona
Zorka Hejdová

Jaký je váš ideální outfit na letní dovolené?

Čím lehčí a vzdušnější, tím lepší! Nejlépe plavky od značky Calzedonia. A přes plavky plážová tunika, a pak už jen písek mezi prsty a sůl ve vlasech, a jsem v ráji. Moc ráda mám i kombinaci kraťasů s vyšším pasem a croptopů, těch mám slušnou zásobu. Přes to přehodím džísku a jdu. Mám ale i pár praktičtějších kousků na treky v přírodních parcích.

Co vám nesmí chybět v zavazadle?

Plavky, časopisy, opalovací krém, sluneční brýle. Prostě taková ta klasika, nic neobvyklého. A samozřejmě mám vždy po ruce nabíječku na telefon s variabilním cestovním adaptérem, který pasuje do všech zahraničních zásuvek. Strašně ráda na cestách fotím a dokumentuju, takže bez mobilu to rozhodně nejde