Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Ragbistky Oxfordské univerzity se svlékly, aby bojovaly proti poruchám příjmu potravy

Info ikona
Rugby

Když se řekne ragby, většina z nás si vybaví tvrdý mužský sport. Univerzitní ženský tým z Oxfordu dokazuje, že ragby není pouze doménou mužů. Pro dobročinné účely dokonce zapózovaly při hře nahé.

Redakce Marianne | 10. 12. 2015

Všech třiatřicet hráček se svléklo kvůli focení kalendáře. Výtěžek z jeho prodeje dostane charitativní organizace Beat pomáhající lidem, kteří trpí poruchou příjmu potravy a jedincům, kteří mají jakýkoliv problém s jídlem, se svojí postavou nebo váhou.

Cílem kalendáře není upoutat mužskou pozornost, ale zlomit předsudky o ideálu ženského těla a dodat nejistým lidem větší sebedůvěru. Snímky jsou velice vkusně a umělecky zpracované. Fotograf Mark Barnfield chtěl co nejvíce zachytit autentičnost prostředí a ukázat, jak si hráčky tento sport užívají, proto vůbec nepoužil photoshop a snímky nijak neupravoval.

 

 

„Nafocením kalendáře jsme chtěly podpořit všechny ženské sportovkyně, pozitivní vnímání ženského těla a zdůraznit, že ragby je sportem hráčů a hráček různých sil a velikostí,“ říká kapitánka týmu Carly Bliss.

Kalendář chce také upozornit na to, že i ženské ragby je skvělá podívaná, proto byl vydán ještě před klíčovým zápasem s týmem z Cambridge. Ten se 10. prosince konal na legendárním ragbyovém stadionu Twickenham a bylo to poprvé za 27 let existence ženského univerzitního týmu, kdy se na něm studentky utkaly.

Foto: Mark Barnfield

christmas button 48b80

Ragbistky Oxfordské univerzity se svlékly, aby bojovaly proti poruchám příjmu potravy