Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Menu podle Lucie

Když se kolegyně z našeho vydavatelství Lucie Kubrová probojovala do finále televizní soutěže Masterchef, nikoho z nás to moc nepřekvapilo – její recepty působí jako z pětihvězdičkové restaurace, přitom ale zdaleka nejsou tak náročné, jak na první pohled vypadají!

Ivona Šouralová | 6. 05. 2016

TARTALETKY S KOZÍM SÝREM

 

Množství: na 16 tartaletek

 

65 g sušených brusinek

2 polévkové lžíce červeného vinného octa

2 polévkové lžíce olivového oleje

2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky

45 g hnědého cukru

80 ml vody

sůl a pepř

1× listové těsto (předválené)

100 g zralého kozího sýra, roztrhaného na kousky

35 g vlašských ořechů, nasekaných nahrubo

pár snítek čerstvého tymiánu

 

1. Do malé misky vsypte brusinky, zalijte octem a nechte ho cca 15 minut vsáknout. V kastrůlku rozpalte olej na středním plameni, orestujte cibuli dozlatova, přidejte brusinky s octem, cukr a vodu a vařte asi 10 minut do zhoustnutí směsi. Osolte, opepřete a nechte vychladnout. 

2. Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Z listového těsta vykrájejte 16 koleček s průměrem cca 6 cm a dejte na plech. Tupým koncem menšího, asi 4cm vykrajovátka vytlačte uprostřed každého kolečka střed, měla by tak vzniknout 1 cm hranice pro okraj. Středy propíchejte vidličkou a na každý z nich rozdělte cibulovou směs. Navrch dejte kozí sýr, pekanové ořechy a dozdobte lístky tymiánu. Pečte 12–15 minut dozlatova.