Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Mramorová bábovka

Absolutní klasika českých moučníků, se kterou nikdy neuděláte chybu. Peče ji babička, maminka, naučte se ji také (tedy, pokud ji ještě neumíte).

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Redakce Marianne | 15. 02. 2014


Doba přípravy: 15 minut

Pečení: 45 minut

Počet porcí: pro 4 osoby

Budete potřebovat:

  • 250 g polotučného tvarohu

  • 200 g másla, změklého + na vymazání formy

  • 200 g krupicového cukru

  • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť

  • 300 g mouky (150 g hladké + 150 g polohrubé)

  • 1 sáček vanilkového cukru

  • 1 sáček prášku do pečiva

  • 2 lžíce kakaa holandského typu

  • 2 lžíce rumu

  • hrubá mouka na vysypání formy

Postup:

1. Troubu zahřejte na 170 °C. Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.

2. Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.

3. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.

4. Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.

5. Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Pečte asi 45 minut.

Marianne je i na sociálních sítích:
×
  • Marianne
  • 899 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE AVENE + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + PÉČE AVENE + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit