Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Mramorová buchta

Oblíbený recept čtenářky Radky Pavelkové jsme vyzkoušeli a můžeme ho vřele doporučit. Buchta je plná čokolády a tvarohu, doslova se rozplývá na jazyku a hodí se nejen k čaji o páté.

Redakce Marianne | 1. 02. 2014


Doba přípravy: 35 minut

Pečení: 30 minut

Počet porcí: asi 20 řezů

Budete potřebovat:

  • 250 g tmavé čokolády

  • 60 g másla

  • 120 g krystalového cukru

  • 2 lžičky vanilkového extraktu

  • 2 velká vejce

  • 80 g hladké mouky


Na tvaroh

  • 250 g plnotučného tvarohu

  • 50 g krystalového cukru

  • 2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče

  • 3 lžíce pomerančové šťávy

  • 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)

  • 1 velké vejce

Postup:

1. Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

2. Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.