Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

RYCHLOVKA NA VEČER: Kozí sýr s medovými jahodami

Jahodová sezona je v plném proudu a my pro vás máme další tip, jak je využít!

Redakce Marianne | 15. 06. 2016
Pokud vaše rodina nevyhledává kozí sýr, můžete použít i ‚obyčejný‘ kravský. Ale je to škoda!
 
Doba přípravy: 10 minut
 
200 g zralých jahod
2 lžičky balzamikového octa
1 lžíce medu
špetka soli a čerstvého pepře
pár snítek čerstvého tymiánu
200 g měkkého kozího sýra
K podávání: čerstvá bageta
 
1. Jahody očistěte, odstopkujte a pokrájejte na tenké plátky. V hrnku si smíchejte balsamico, med, sůl a pepř a výslednou zálivku nalijte na jahody. Zamíchejte a nechte chvilku stát. 
 
2. Mezitím si rozdělte sýr na talířky. Zalijte ho ‚jahodovým medem‘ a ozdobte lístečky čerstvého tymiánu. Podávejte s křupavou bagetou. Skvělé lehké letní jídlo.

 

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Zábava
Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Zábava
Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Dům
V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům

V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům

Krása
Jak zvýraznit rty? Začněte používat produkt, na který nedaly dopustit už naše babičky

Jak zvýraznit rty? Začněte používat produkt, na který nedaly dopustit už naše babičky