Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Šlehačkový Koka zákusek

Fantastický dezert s nápadem! Vyrobíte ho prakticky okamžitě – suroviny totiž nejspíš máte dávno ve spíži.

Redakce Marianne | 31. 05. 2014


Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: na 8 řezů

Budete potřebovat:

  • 1 krabice sušenek Koka
  • 250 ml smetany ke šlehání

  • 200 g másla

  • 100 g krupicového cukru

  • 1 lžíce rumu

  • 1 kupovaný piškotový korpus

  • čokoládová poleva

  • maliny k podávání

Postup:

1. Sušenky rozdrťte a zalijte smetanou ke šlehání. Nechte chvíli stát, aby sušenky dostatečně nasákly tekutinu. Mezitím v misce utřete do  pěny změklé máslo s cukrem, přidejte rum a sušenkovou směs.

2. Připravenou náplň rozetřete na piškotový korpus, ozdobte čokoládovou polevou a vychlaďte. Podávejte nejlépe s čerstvými malinami.

PIŠKOTOVÝ KORPUS
Pokud byste trvali na domácí přípravě, pak utřete 3 žloutky se 3 lžícemi krupicového cukru. Přidejte 3 lžíce polohrubé mouky a tuhý sníh ze 3 bílků. Vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečte při 180/160 stupních dozlatova.

Marianne je i na socialních sítích: Rozhovory s osobnostmi

Související články

Zábava
Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Srpnový úvodník šéfredaktorky Moniky Mudranincové: Když se z dovolené stane druhý domov

Zábava
Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Kvíz: Jak dobře se vyznáte v československých retro pojmech? Otestujte své znalosti

Dům
V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům

V proluce mezi garážemi vznikl malý rodinný dům

Krása
Jak zvýraznit rty? Začněte používat produkt, na který nedaly dopustit už naše babičky

Jak zvýraznit rty? Začněte používat produkt, na který nedaly dopustit už naše babičky