Přejít k hlavnímu obsahu
Jídlo

Vánoční pečení rychle & efektně: Mandlové hříbky

Mandlové hříbky jsou zárukou 
úspěchu, milují je děti i dospělí.

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 20 minut

20 dkg moučkového cukru
2 bílky + jeden na slepování
20 dkg strouhaných loupaných mandlí
3 lžičky kakaa holandského typu

1. Cukr utřete s bílky a strouhanými mandlemi, aby vznikla pevná mandlová hmota. Odeberte z ní dvě třetiny a vytvarujte malé ‚soudky', které budou sloužit jako noha hříbku. Na dolní a horní straně vytvořte plošinku, aby byly hříbky stabilní.

2. Zbylou třetinu těsta smíchejte s kakaem a vytvarujte kloboučky, na spodní straně by opět měly být ploché.

3. Nožičky a kloboučky dejte na pečicí papír a usušte – stačí dvacet minut v troubě horké 120 °C. Pak je nechte vychladnout. Vychladlé nožičky a kloboučky k sobě slepte bílkem a nechte důkladně usušit při pokojové teplotě.

Marianne je i na sociálních sítích:

Související články

Móda
Vypadat jako šprtka nikdy nebylo stylovější: Nejkrásnější dioptrické brýle zimy 2024

Vypadat jako šprtka nikdy nebylo stylovější: Nejkrásnější dioptrické brýle zimy 2024

Móda
Zapomeňte na ohrnuté nohavice: Trendy džíny v zimě 2024 zdobí detail z éry skinny jeans

Zapomeňte na ohrnuté nohavice: Trendy džíny v zimě 2024 zdobí detail z éry skinny jeans

Móda
Nejpraktičtější svrchník zimy 2024: Zamilujte si kabát s vysokým límcem podle Victorie Beckham

Nejpraktičtější svrchník zimy 2024: Zamilujte si kabát s vysokým límcem podle Victorie Beckham

Móda
Klasika, která nikdy nevyjde z módy: Jak se starat o nesmrtelnou flanelku, aby stárla jako víno

Klasika, která nikdy nevyjde z módy: Jak se starat o nesmrtelnou flanelku, aby stárla jako víno

×
  • Marianne
  • 1 099 Kč
  • ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • obrázek magazínu ROČNÍ PŘEDPLATNÉ MARIANNE + ULTRAZVUKOVÁ ŠPACHTLE ETA + DIGI VERZE ZDARMA
  • Předplatit