Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

VYZKOUŠEJTE: Nepečený dort ze sektu a jahod

Vypukla jahodová sezona a my pro vás máme jeden exkluzivní tip, jak ozvláštnit letní klasiku – jahodový nepečený dort.

Redakce Marianne | 11. 06. 2016
Doba přípravy: 20 minut + chlazení
 
1 balík dětských piškotů
250 g tvarohu
400 ml kysané smetany
0,3 l sektu
2–3 sáčky vanilkového cukru
250 g zralých jahod
1 sáček čiré dortové želatiny
 
1. Dno kulaté dortové formy se snímacím okrajem vyložte piškoty. V míse důkladně promíchejte tvaroh, kysanou smetanu, 3 lžíce sektu a vanilkový cukr. Polovinu krému nalijte na piškoty.
 
2. Jahody pokrájejte na plátky a rozložte na vrstvu krému. Na ně rozložte druhou vrstvu piškotů a na ně pak navrstvěte druhou polovinu krému. Na krém dejte další vrstvu pokrájených jahod.
 
3. Želatinu připravte podle návodu na obalu, jen místo vody použijte sekt. Ještě teplou želatinou polévejte pomocí lžíce jahody na povrchu dortu, dokud ji všechnu nevypotřebujete. 
 
4. Hotový dort zakryjte fólií a nechte přes noc uložený v chladničce, aby piškoty nasákly tekutinu a celý dort se zpevnil.  
 

ČTĚTE TAKÉ: 10 míst v ČR, kam stojí za to dojet kvůli jídlu – 1. část