Uvnitř grilu se přes zimu hromadí popel a mastnota. Vymeťte zbytky uhlíků, vyndejte misky na tuk a všechny dobře omyjte. Pokud máte plynový gril, zkontrolujte trysky a hořáky. Nesmí být ucpané. Nikdy nečistěte plynový gril chemickými prostředky, které by mohly zanechat zbytky! Stačí voda, jemný saponát a trochu trpělivosti. Nakonec přejeďte všechny kovové části suchým hadrem, aby na grilu nezůstala voda a nespustila rez. Pokud chcete být extra poctiví, můžete gril přetřít olejem – hlavně rošt, aby se maso nepřichytávalo. Co na grilu radši nikdy nepoužívat? Silné chemikálie a spreje na trouby můžou zanechat jedovaté zbytky. Drsné ocelové kartáče snadno poškodí povrch grilu. Příliš abrazivní houbičky, obzvlášť u nerezových a litinových grilů.