Pár tipů pro dokonalost
Přidáme několik tipů, jak zajistit, aby vaše linecké cukroví bylo perfektní: Ujistěte se, že máslo na těsto je studené. Studené máslo zajistí „drobivou“ texturu a jemnou chuť. Nepoužívejte příliš mnoho mouky, to by vedlo k tužšímu těstu. Dávejte opravdu jen tolik, kolik je uvedeno v receptu. Před vyválením nechte těsto poctivě odpočinout v lednici. Těsto se bude snáze vykrajovat. Používejte kvalitní vykrajovátka, aby sušenky byly rovnoměrné a krásně tvarované. Tradiční náplní je rybízový džem, ale můžete být kreativní a vybrat si ovoce dle vaší chuti. Oblíbenými alternativami jsou maliny, jahody nebo meruňky. Aby cukroví zůstalo jemné a křehké, skladujte je ve vzduchotěsné nádobě. Mezi vrstvy vložte např. pečicí papír, aby se neslepily. Linecké těsto je možné připravit až dva dny předem a skladovat v lednici. Hotové cukroví je jedno z těch, které se výborně hodí i ke zmrazení. Dobře zabalené, aby si zachovalo svou chuť, bude po rozmrazení stále jako čerstvé. K případné přípravě bezlepkové verze lineckého cukroví z bezlepkové mouky mějte na paměti, že konzistenci těsta budete možná muset upravit. Dnešní recept na linecké cukroví zveřejnily Toprecepty.cz.