Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

14 trapných věcí, které jsme schopné udělat pro dobrou fotku na Instagram

Znáte ten pocit, když chcete mít skvělé fotky na Instagramu, ale vyfotit je už si žádá alespoň malou dávku sebezapření? Nebojte, nejste v tom sama. Tak trochu trapné věci děláme při focení instagramových fotek všichni. Sepsali jsme pro vás, jakých čtrnácti nejčastějších pošetilostí se dopouštíme.

Eliška Vrbová | 6. 11. 2016
1. Zkusit rychle vyfotit selfie na veřejnosti, aniž by nás při tom někdo viděl. A potom zažít chvíli trapnosti, když nás při focení selfie opravdu někdo načape – třeba ve výtahu. Ale proč? Však každý se v dnešní době někdy vyfotí, takže na tom, že chcete vyfotit svůj #ootd (outfit of the day) už není nic zvláštního.
 
2. Strávit hodinu vybíráním toho pravého filtru. Valencia nebo Rise? Použít VSCO Cam nebo nepoužít? Tohle jsou otázky, kvůli kterým se instagramová generace budí v noci.
 
3. Ztratit spoustu času kvůli aranžování kosmetiky, šperků nebo čehokoliv dalšího do perfektního, neuvěřitelně stylově vypadajícího rozmístění. Přísahala byste, že všechny ty květiny, parfém a hezké věcičky tam jen tak ležely pospolu, naprostou náhodou přesně v těchto pozicích, až jste je prostě musela vyfotit.
chloe
 
 
4. Nutit rodinu i kamarády, aby se nedotkli svého jídla, dokud ho řádně nevyfotíte: „Nikdo se ani nedotkne svého talíře, dokud nebudu mít hezkou fotku na Instagram!“
 
5. Objednat si z menu naschvál takový pokrm nebo nápoj, který bude na Instagramu vypadat nejlépe. Salát, palačinky, lívance, avokádový toast,… určitě už jste taková jídla na Instagramu zahlédla.
2 copy
 
 
6. Vyfotit padesát selfie za sebou, jen abyste je všechny potom zase smazala. Kdyby mazání nepovedených „selfíček“ spalovalo kalorie, byly bychom všechny hned modelkami pro další Victoria’s Secret Show.
 
7. Snažit se vměstnat všechny své nové doplňky do jedné (čtvercové) fotky. Někdy se pokusy o vyfocení všech nových kousků z šatníku mohou stát až velmi podobnými ke cvičení jógy. Jak ale vyfotit boty a kabelku dohromady, když chcete mít obojí zároveň na sobě?
3 copy
 
 
8. Plánovat věci podle toho, jak se budou vyjímat na Instagramu. Vážně se vám chce čekat dvě hodiny ve frontě u vstupu na Eiffelovu věž v Paříži? Jasně že chce! Co by to bylo za návštěvu Paříže bez fotky z Eiffelovky na Instagramu.
 
9. Zastavit se uprostřed ulice jen kvůli fotce. Doprava sem, doprava tam, někdy prostě potřebujete vyfotit fotku uprostřed silnice jen kvůli tomu správnému pozadí.
theglamourai 130415a03
 
 
10. Zkusit špatnou party nebo jinou akci vyfotit tak, jakoby to bylo to nejlepší, co jste v životě zažila. Stačí pár balónků a láhev Moët & Chandon a dokážete s fotkami ze špatného večírku doslova kouzlit.
 
11. Požádat někoho, aby nás vyfotil, a přitom se snažit, aby fotka vypadala jako momentka. Tak tohle známe všechny. Prostě tam jen tak stojíte nebo jdete, koukáte se jinam, bez jakéhokoliv plánování.
5
 
 
12. Použít přibližně milion aplikací na upravování fotek. Samozřejmě, že je to #nofilter! Ale to jenom kvůli tomu, že předtím už ta fotka prošla patnácti dalšími fotoeditory.
 
13. Smazat fotku, protože neměla tolik lajků, kolik jste předpokládala. Po tom všem, čím jste si prošla při focení téhle fotky, ji máte smazat? Dobře, ale později ji přidáte znovu, s jiným filtrem a v lepší denní dobu, která je příhodná pro „lajkování“.
 
14. Použít fotku svého domácího mazlíčka, protože se bude všem líbit. Sázka na jistotu – když nic jiného nevyjde, každý bude zkrátka milovat vašeho psa ve svetru.
4