Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

15 nejikoničtějších šatů od Sarah Burton pro značku Alexander McQueen

Info ikona
Alexander McQueen

Poté, co jeden z nejkreativnějších a také nejkontroverznějších britských návrhářů v roce 2010 zemřel, vedení značky Alexander McQueen převzala Sarah Burton. Ta se proslavila zejména navržením svatebních šatů pro Kate Middleton, ale její looky z přehlídek jsou stejně tak nezapomenutelné. Pojďme si připomenout patnáct looků, které se zapsaly do moderní historie značky McQueen.

Eliška Vrbová | 30. 11. 2019

"Nemůžu dělat to, co dělal Lee. On vymýšlel neuvěřitelné show, a to já nedokážu," řekla o sobě Sarah Burton v jednom z prvních rozhovorů krátce poté, co převzala umělecké vedení značky Alexandr McQueen. 

Je sice pravda, že módní přehlídky za časů Alexandera McQueena byly spíš performancemi, divadlem a přehlídkami v jednom, nicméně Sarah Burton za 9 let u této značky také předvedla úžasné modely. Hned několik z těchto looků je právě ode dneška k vidění na výstavě Roses na střeše obchodu Alexander McQueen v Londýně na Old Bond Street. Takže pokud se v nejbližší době chystáte do britské metropole, určitě si nenechte tuto unikátní výstavu ujít.

Vy si můžete patnáct looků z přehlídek značky Alexander McQueen pod vedením Sarah Burton, která vytvářela také svatební šaty pro vévodkyni Kate, prohlédnout níže v galerii. My jsme se zamilovali hned do několika z nich.

To nejlepší z éry Sarah Burton u Alexandera McQueena