Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

5 známek toho, že se váš vztah nachází ve slepé uličce

Vyhýbáme se jí jako čert kříže, přesto v ní čas od času zabloudíme. Řeč je o slepé uličce, ve které se může ztratit každý partnerský vztah.

Každý vztah je jiný. Někteří partneři nevyjdou z hádek, přesto svůj vztah označují za ideální, jiní se nepohádají jak je rok dlouhý, avšak dlouhodobě je tíží pocit nespokojenosti. Web NetDoctor.uk přesto přináší pět varovných signálů, které naznačují, že se váš vztah pomalu ale jistě ztrácí v uličce hrůzy.

  1. Nedostatek respektu

Respekt hraje ve vztahu důležitou roli, a pokud na něj jeden z partnerů zapomíná, pak to má neblahé důsledky. Ukazovat druhému, že se o něj zajímáte, vnímáte jeho problémy a podporujete ho v aktivitách, které dělá, je jednoduše jeden ze stavebních základů zdravého a spokojeného vztahu. Pokud právě respekt ve vašem vztahu chybí, ještě to nutně nemusí znamenat konec. Snažte se svého partnera více poslouchat a o to stejné požádejte vy jeho. Čím více budete spolu komunikovat, tím rychleji respekt znovuobjevíte.

  1. Nemáte na sebe čas

Děti, práce a koníčky…to je každodenní koktejl většiny z nás. Není divu, že po tomto trojskoku nezbývá člověku energie a ani čas na to, aby se na 100 % věnoval svému partnerovi. To následně vede k odcizení i skomírání vášně. Přesto všechno je důležité, abyste si s partnerem na sebe čas našli. Zaveďte například pravidlo sobotních „randíček“, během kterých budete jenom spolu. V zimě můžete chodit do kina, divadla, na výstavy,…v létě naopak na procházky nebo pikniky. Možností, co ve volném čase dělat, je nespočet, a tak jich využijte a utužte vztah tímto způsobem.

  1. Stejné cíle v nedohlednu

Za jeden z nejproblémovějších bodů považujeme právě tento. Vzhledem k tomu, že vztah je společná cesta životem, není úplně žádoucí, aby jeden z partnerů viděl cílovou pásku s názvem Rodina, zatímco druhý chce prožít nespoutaný život bez závazků. Zamyslete se tedy nad tím, zda alespoň zčásti chcete od života podobné věci.

  1. Nuda, nuda, nuda

Přichází tiše, avšak ve vztahu se dokáže zdržet poměrně dlouho. Nuda (nebo snad rutina?) dostihne každý vztah, a je jenom na vás a partnerovi, jak se s ní vypořádáte. Pokud ale půjdete do boje, pak pravděpodobně brzy vyhrajete! Stačí jenom do společného programu zařadit více dobrodružství, udělat svému partnerovi překvapení nebo ho třeba vzít na nové místo.

  1. Drobné hašteření

Výměny názorů, upozorňovaní na chyby druhého nebo třeba i výčitky rozchod nerozpoutají, zároveň ale k němu pomalými krůčky směřují. Žít ve vztahu, kdy slovo harmonie zní jako naprosté sci-fi, nebaví nikoho z nás. Snažte se tedy vyhýbat zbytečným konfliktům, které by váš vztah mohly akorát ohrozit.

ČTĚTE TAKÉ: 31 otázek, které prověří váš vztah

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?