Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

6 způsobů, jak nosit klasickou rozepínací košili

Košile je nesmírně univerzálním kouskem, který máte určitě ve skříni, ale možná někdy přemýšlíte, jak takovou klasickou košili vlastně zkombinovat. My vám přinášíme hned šest způsobů, jak takovou bílou, květovanou, pruhovanou či dokonce průhlednou košili nosit.

Eliška Vrbová | 15. 08. 2018

1. Se zdobeným límcem

I košile v klasickém střihu může být zajímavým kouskem. Stačí si vybrat takovou, která má zdobený límec. Vůbec ale nemusí platit, že si ji musíte obléct k něčemu jednoduchému, naopak! K vyšívané košili si vezměte klidně ještě více vyšívané džíny do zvonu a špičaté boty. Docílíte osmdesátkového looku, který je teď tolik trendy.

2. Bílá klasika

Černobílá kombinace nikdy nezestárne. Bílou oversized košili a černé kalhoty v pánském stylu můžete obléct jak na běžné nošení, tak i na formálnější příležitosti. U bílé košile se nebojte zainvestovat do kvalitních materiálů a padnoucího střihu.

3. Rafinovaně průhledná

Kdo říká, že je průsvitná košile nevkusná? Pokud ji správně zkombinujete se spodním prádlem a ostatními kousky, můžete být hvězdou večera jako Maggie Gyllenhaal. Aktuálně jsou také velmi populární průsvitné košile v pánském střihu.

4. Nakrátko

Zkrácený střih vypadá skvěle ke kalhotům, šortkám či sukním do pasu a krátké rukávy uvítáte hlavně v létě. U takového zajímavého střihu se nemusíte bát ani výrazných barev, jako je například růžová nebo oranžová.

5. Modrá je dobrá

Modrobílá proužkovaná košile nikdy nezestárne. Je to tak stylový kousek sám o sobě, že už k ní stačí obléct jenom džíny do pasu a třeba jasně červenou crossbody kabelku nebo ledvinku. Celý look ještě skvěle doplníte,výraznou červenou rtěnkou.

6. S potiskem

Květovaná košile by neměla ve vašem šatníku chybět, to ví i Caroline de Maigret, francouzská modelka a spoluautorka knížky Jak se stát Pařížankou. I zde se vyplatí věnovat pozornost materiálu, velmi pohodlná bude taková košile z hedvábí.