Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Chystá se filmový dokument o Audrey Hepburn a my už se nemůžeme dočkat!

Info ikona
Audrey Hepburn

Život filmové ikony a symbolu nadčasové elegance Audrey Hepburn se dočká nového dokumentárního zpracování. Tvůrci úspěšného dokumentu McQueen o britském návrháři chystají snímek Audrey - More Than an Icon, který odhalí více i méně známé okamžiky ze života slavné herečky.

Eliška Vrbová | 29. 10. 2020

Kde začít, když máte pojednávat o tak zajímavé osobnosti s pohnutými životními osudy, jako byla Audrey Hepburn? Helena Coan, režisérka chystaného dokumentu Audrey, se rozhodla, že začne s hereččinou láskou k baletu. Oslovila choreografa Wayna McGregora z londýnského Královského baletu a ten vytvořil krátké baletní portréty, které se ve snímku budou střídat s dosud neviděnými archivními záběry ze života Audrey Hepburn.

Kromě baletu se ve snímku o hollywoodské hvězdě objeví i její práce po UNICEF, jíž se věnovala ke konci svého života, a samozřejmě se nezapomíná ani na význam Audrey Hepburn coby nadčasové módní ikony. V dokumentu tak vystoupí i Clare Waight Keller, bývalá kreativní ředitelka značky Givenchy, s jejímž zakladatelem Hubertem de Givenchy měla Audrey Hepburn mimořádný přátelský vztah a šaty od této francouzské značky oblékala ve většině svých filmů a na spoustu slavnostních příležitostí v soukromí. Stejně tak nechybí i spojení Audrey a klenotnické značky Tiffany & Co. díky slavnému snímku Snídaně u Tiffanyho. V dokumentu se kromě nejrůznějších osobností ze světa módy i filmu objeví také Sean Hepburn Ferrer, syn Audrey Hepburn, který působí jako filmový producent.

Premiéra dokumentu v USA je plánovaná na letošní prosinec, zda se objeví v české distribuci či na streamovacích platformách zatím není známé. My si dokument Audrey ale rozhodně nenecháme ujít, ať už vyjde kdykoliv, a zatím si čekání budeme krátit alespoň působivým trailerem. 

Vždy krásná Audrey Hepburn