Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Expedice Sněžka: Grafik Honza testoval funkční oblečení v 1603 m.n.m.

Info ikona

Sedmkrát pokořil Milešovku, ošlehaná tvář, ostříží oko, jasná mysl, tělo jeden pletenec svalů. To bohužel není popis našeho grafika Honzy Fabiána, ale slavného českého horolezce Svatopluka Pulce. Honza se ale rozhodl, že půjde ve Sváťových horolezeckých stopách a zdolá jinou českou horu, a to hned tu nejvyšší.

Až na vrcholky hor

Pokud se rozhodnete testovat funkční oblečení, pak chtě nechtě musíte vyrazit do extrémních podmínek. Honza Fabián není troškař, a tak se rozhodl, že outdoorovou výbavu značky Hannah prověří při výstupu na Sněžku. Džíny vyměnil za sportovní kalhoty, slabou mikinu za její funkční sestřičku a celý outdoorový outfit zpečetil funkční bundou. A jak se mu v tomto oblečení šlo? Poměrně lehce, neboť jednotlivé kousky oblečení jsou obdařeny nízkou váhou. „Napříč celým segmentem od oblečení až po kempingové vybavení se klade důraz na snižování hmotnosti a snadnou sbalitelnost. To vše samozřejmě při zachování funkčnosti a vlastností, díky nimž vybavení obstojí i v náročných přírodních podmínkách,“ doplňuje Vladislav Žák, produktový specialista značky Hannah.

Sněžka

Honza si při výstupu na Sněžku také chválil inovativní materiál Polarsoft Stretch, který má příjemnou vnitřní strukturu, je hřejivý, vysoce prodyšný a také pružný. Tento materiál se především využívá v druhých vrstvách oblečení.

Sněžka

Úspěšná výprava?

Skvělé outdoorové vybavení, dobrá nálada a krásná příroda. To všechno jsou faktory, které Honzu přivedly do cíle jeho výpravy. „Východ slunce nad Sněžkou to je něco, co by asi každý z nás měl alespoň jednou za život vidět. Je to něco, co můžu jen doporučit. A ještě jednu věc jsem si z tohoto výletu vzal. A to, že postupně budu nahrazovat moje sportovní oblečení za kousky, které jsem měl možnost vyzkoušet. Nikdy bych nevěřil, že rozdíl může být až tak velký,“ dodává Honza.

Na jaké kousky od Hannah si Honza dělá zálusk?