Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Podzimní dekorace, které zvládne vyrobit každý

Info ikona
Dýně

Vládní opatření jsou neúprosná, a tak to vypadá, že letošní podzim strávíme v pohodlí svého domova. Jistě nám ale dáte za pravdu, že kvalita života úzce souvisí s útulným a hezkým prostředím. Vyzbrojte se tedy několika pomůckami, a vytvořte originální podzimní dekorace, které vašemu bytu dodají hřejivou atmosféru.

Každoročně se vymlouváte na nedostatek času a slibujete si, že příští podzim vytvoříte krásnou dekoraci? Namlouváte si, že vám v žilách nekoluje kreativita? A patříte k lidem, kteří několikrát denně prohlíží Pinterest, ale uloženou inspiraci už nikdy nepřevedou do reálného díla? Pokud je vám alespoň jedna otázka povědomá, pak rychle smeťte výmluvy ze stolu, a pusťte se do vyrábění! Kdy jindy tvořit, když ne teď?

Minimalistické dýně

Říkal někdo, že dýně musí být pouze oranžová nebo žlutá? Pokud se vám na zahradě urodilo mnoho dekorativních dýní, pak je můžete jednoduše přebarvit na barvu, která se vám hodí do interiéru. Mnoho zahraničních designerů vsází například na minimalistickou bílou nebo mintovou barvu. Kreativitě se ale meze nekladou, a tak si můžete s barvami vyhrát a vytvořit například zlatou či stříbrnou dýni.

Vaším největším pomocník bude barva ve spreji, díky které budete mít jistotu, že se odstín dostane do všech záhybů dýně. Nic ale nebrání tomu, abyste dýni obarvili například akrylovými barvami. Mějte ale na paměti, že obarvené dýně by primárně měly ozdobit domov. Ve venkovních podmínkách hrozí, že se barva smyje. 

Info ikona
Dýně

Budiž světlo

K podzimu neodmyslitelně patří svíčky, lucerničky a svícínky. I když je v tomto ohledu trh přesycený, jistě nám dáte za pravdu, že nejkrásnější svícínek je vlastnoručně vyrobený. Tento navíc zvládne vytvořit i malé dítě, a tak může jít o skvělou aktivitu v rámci distanční výuky výtvarné výchovy.

Jak na to? Na prázdnou zavařovačku přilepte tavnou pistolí neponičené listy tak, aby dokonale zakryly sklenici. Následně do zavařovačky vložte zapálenou čajovou svíčku, která vytvoří krásný světlený efekt.

Info ikona
Svíčka
Mohlo by se vám líbit

Podzimní veranda

Všichni milovníci amerických filmů vědí, jak krásně mohou vypadat podzimní verandy. V případě, že máte u domu dostatek prostoru, můžete podobně zajímavý vchod vykouzlit i vy. Stačí, když si k ruce vezmete dýně různých velikostí, které naaranžujete podél schodů a domovních dveří. Případně můžete vchod ozdobit podzimními květinami nebo zlatavým listím z okolních stromů. Ačkoliv Američané razí heslo „čím více dýní, tím lepší veranda“, vy se můžete držet minimalističtějšího pojetí. Nezapomeňte ani na podzimní věnec na dveře, který vašemu vchodu dodá poslední podzimní tečku. 

Info ikona
Dýně