Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Jaké by to bylo, kdyby do Bradavic kromě Harryho Pottera chodili i módní návrháři?

V pondělí uběhlo už dvacet let od vydání první knihy příběhů o Harrym Potterovi, a tak miliony fanoušků po celém světě měly důvod k oslavám. Z Harryho Pottera se stal nejen literární fenomén, filmy z kouzelnického světa se také těší obrovskému úspěchu, jen módní svět Harry Potter tak trochu minul. To teď však napravil umělec Sidney Prawatyotin vytvořením koláží, kde známí módní návrháři navštívili Školu čar a kouzel.

Eliška Vrbová | 28. 06. 2017

Asi pro nikoho z nás, kdo alespoň trochu zná Lenku Láskorádovou, by zřejmě nebylo překvapení, kdyby se její výstřední šatník složený z růžových tartanových svršků, vycpané lví hlavy nebo strašibrýlí dostal i na přehlídková mola třeba do kolekce Alessandra Michela. K oslavám dvacátého výročí od vydání prvního dílu Harry Potter a Kámen mudrců se celkem nabízelo vytvořit něco nového a originálního. Proto umělec Sidney Prawatyotin na Instagramu Siduations zveřejnil koláže, jak nejznámější módní návrháři navštívili nejen Harryho, Rona a Hermionu, ale také Ginny, Lenku, Cho nebo i samotného Albuse Brumbála. 

Díky tomu si můžeme jednoduše představit, jak by to vypadalo, kdyby třeba Jack McCollough and Lazaro Hernandez od Proenzy Schouler mávali hůlkami společně s Cho Changovou. Kouzelníci a čarodějky z Havraspáru se pyšní tím, že jsou chytří a inovativní, takže tito návrháři by tam se svými módními kousky rozhodně zapadli.

Marc Jacobs by zase klidně mohl stát za safírově modrými kostýmy s kloboučkem pro Fleur Delacour a další dívky z Akademie v Krásnohůlkách, které měly na sobě, když tancovaly napříč Velkou síní. Oproti tomu Demna Gvasalia by spíš vyrazil na famfrpálové hřiště nebo Turnaj tří kouzelníků se šampionem Cedricem Diggorym. No a Miuccia Prada - kde jinde bychom ji našli než v Brumbálově pracovně?

Podívejte se v galerii, jak zmínění návrháři zapadli do kouzelnického světa!

Módní návrháři ve Škole čar a kouzel v Bradavicích