Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Kateřina Geislerová spolupracuje s projektem Život v kufříku, který chrání dětské vzpomínky

Charitativní projekt Život v kufříku pomáhá dětem, které by jinak neměly žádné informace o tom, jak přišly na svět. Kateřina Geislerová a herečka Klára Trojanová projekt podpoří nejen charitativním koncertem a módní přehlídkou.

Eliška Vrbová | 8. 01. 2019

Jedna z předních českých módních návrhářek Kateřina Geislerová každou svoji kolekci s oblibou spojuje s určitým okamžikem svého života. Konkrétním modelům už ale dávají nový příběh a život jejich majitelky. Móda je totiž součástí života každého z nás, jsou to vzpomínky již od dětství, kdy nám rodiče schovávali naše důležité věci na památku a my se k nim po letech rádi vracíme.

Z toho důvodu se Kateřina Geislerová rozhodla podpořit charitativní projekt Život v kufříku Nadačního fondu La Vida Loca, který založily Martina Opava a Iva Říhová. Život v kufříku za pomoci zdravotních sester uchovává v kufřících vzpomínky dětí, jež byly odebrány nebo odloženy rodiči ještě v porodnici. Každý rok je takových dětí v České republice zhruba pět set.

S Životem v kufříku nespojuje Kateřina Geislerová jen své jméno, ale rovnou se do něj aktivně zapojila. „Na konci minulého roku jsme v mém pražském showroomu nafotily několik žen ze světa byznysu, které aktivity projektu nadchly do takové míry, že se chtějí samy zapojit do realizace. Všem jsem dala prostor sdílet nápady, jak konkrétně by chtěly projektu pomoci," říká Kateřina. Nové etapě Života v kufříku dala návrhářka ucelený tón svou aktuální kolekcí, kterou si dámy na focení oblékly.

Díky nadšení Kateřiny Geislerové se stala tváří projektu Klára Trojanová. „Obdivuji, že to někoho napadlo a jsem moc ráda, že mi návrhářka Katka Geislerová o myšlence řekla. Život v kufříku pomáhá dětem, které by jinak neměly žádné informace o tom, jak přišly na svět. Do kufříku jim sestřičky hned po narození začnou dávat fotografie a zprávy o tom, jak vypadaly, když se narodily, kdo u toho byl, nebo třeba novorozenecký náramek a první dudlík. Kufřík s nimi pak putuje životem dál, ať už k pěstounům, adoptivním rodičům nebo do kojeneckého ústavu. Nápad mě okamžitě nadchl,” uvedla Klára Trojanová. 

K zahájení čtvrté sezóny fungování projektu proběhne 23. ledna v baru La Loca charitativní koncert, který bude Klára Trojanová moderovat společně s Davidem Matáskem. Součástí programu bude módní přehlídka Kateřiny Geislerové. „Móda pomáhá vytvářet příběhy – stejně jako to dělají kufříky Martiny a Ivy, a popravdě se těším, že se do projektu Život v kufříku zapojím ještě aktivněji,“ doplňuje Kateřina. Vstupenky na koncert s přehlídkou jsou k dispozici na www.laloca.cz.

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?