Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Kožený kabát se vrací. Poradíme, jak ho nosit

Info ikona
Kožený kabát

Po trendu kožených sak, kalhot i sukní se hlásí o slovo i kabáty. Jan Černý, návrhář stojící za rebrandem tradiční české značky Kara, vám poradí, jak je nosit.

Eliška Vrbová | 12. 11. 2020

Že mají 90. léta aktuálně v módě hlavní slovo, není žádná velká novinka. Mrkváče, mikiny s potiskem a ramenní vycpávky si svou znovuobjevenou slávu užívají v ulicích všech velkých měst po celém světě. Na podzim se hlásí o slovo další kousek, který nemohl chybět v šatníku devadesátkových seriálových ikon typu Rachel GreenPřátelCarrie Bradshaw ze Sexu ve městě. Ano, kožený kabát se vrací.

Celokožené kabáty ze všeho nejvíce evokují rockerský styl a také dnes už kultovní snímek Matrix, návrháři značek jako Céline, Bottega Veneta, Gabriela Hearst či Michael Kors však dokazují, že lze tento kousek pojmout i nečekaně elegantně.

Info ikona
KARA AW

O variabilitě koženého kabátu nepochybuje ani designér Jan Černý. „Na kůži je nejlepší, že se dá nosit úplně se vším. Kožený kabát můžete mít na sobě ráno do práce i večer na akci, stačí jen měnit boty a doplňky,“ radí kreativní ředitel české značky Kara, která jde pod jeho vedením zcela novým směrem a zaměřuje se na nadčasové kousky z pravé kůže.

Mohlo by se vám líbit

Právě nadčasovost je podle Jana Černého obrovským benefitem kožených kousků. „Při správné péči vydrží i několik desítek let a často se dědí z generace na generaci. Podle mě je kabát z kůže kousek, do kterého se skutečně vyplatí investovat. Ani po několika letech nezmění svůj původní vzhled, a když ano, tak zásadně k lepšímu.“

S čím kožený kabát nosit? Nás v redakci Marianne aktuálně nejvíce baví kombinace koženého kabátu s černým rolákem, modrými džínami s vysokým pasem, kotníkovými botami na podpatku a výrazně barevnou kabelkou. Na podzimní sychravá rána přímo ideál!

Jak kombinovat kožený kabát
Mohlo by se vám líbit