Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Megxit jako slabý odvar! Podívejte se na další královské rebelie

Královské rodiny nemusí pro skandál chodit daleko…

Mnoho z nás má královské rodiny zastrčené v šuplíčku „dokonalost“. Krásné róby, úsměvy, velká gesta, spolupráce s charitou – tyto činy rozhodně hrají aristokratům do karet a vylepšují jejich mediální image. Jenže stačí sebemenší průšvih a jejich dokonalý obraz se rozpadne jako zámek z karet. Své by o tom mohla vyprávět i vévodkyně ze Sussexu, která v posledních týdnech vévodí především titulním stránkám tisku. Na druhou stranu je důležité říci, že Meghan rozhodně není první ani poslední „rebelkou“ v královských kruzích. Pojďme se podívat na další skandály, které jsou spojovány s modrou krví.

Nevybouřený princ Harry

Na svém kontě má britská královská rodina hned několik černých puntíků. K této nechvályhodné sbírce bohatě přispěl i princ Harry, a to ještě v dobách před Meghan Markle. Hned na začátku nového tisíciletí se veřejně přiznal, že si občas dopřeje marihuanu. Svou reputaci si rozhodně nevylepšil ani snímkem z roku 2005, na kterém je vyfocen v nacistické uniformě. I když se za tento svůj počin následně omluvil, britské společnosti dlouho trvalo, než nad chováním mladého prince mávla rukou.

princ Harry
Zdroj: GETTY
Rebelka Sarah Ferguson

Na britském královském dvoře ještě chvilku zůstaneme. Třetí potomek královny Alžběty II. - princ Andrew se totiž v roce 1986 oženil se Sarah Fergusonovou, rebelku tělem i duší, které královský protokol nebyl příliš blízký. Mezi její největší přešlap patří aféra s byznysmenem Johnem Byrnem, se kterým byla přistižena v nepříliš lichotivé pozici, a to v momentě, kdy jí John olizoval prsty u nohou. Málokoho překvapilo, že se Sarah s Andrewem nakonec rozvedla. Na druhou stranu mnohé překvapuje její současná aktivita. Ve volném čase totiž píše knihy pro děti!

Plavkyně, letuška a Albert II.

Monacký kníže Albert II. rozhodně není žádný andílek, což dokázal v roce 2005, kdy už oficiálně randil s bývalou jihoafrickou plavkyní Charlen. Vše by probíhalo naprosto idylicky, kdyby v ten samý čas letuška Nicole Costová neoznámila, že otcem jejího ještě nenarozeného syna je právě Albert II. Charlene rozhodně nebyla jediná, které došlo, že Albert II. si během chození s ní doslova odletěl za jinou. Pár ještě zažil několik silných turbulencí, které však k překvapení veřejnosti ustál. Na lepší zítřky se začalo blýskat 10. prosince 2014, kdy se Albertu II. a Charlene narodila dvojčata Jacques a Gabriella. Od té doby seká Albert II. latinu, a vypadá to, že je rodinka konečně doopravdy šťastná. 

Albert
Zdroj: GETTY
Popelka s pohnutou minulostí

Tak tohle muselo Norsko hodně dlouho rozdýchávat! Když si korunní princ Haakon nabrnkl v roce 2000 servírku Mette-Marit, všichni si mysleli, že jde o novodobou pohádku o Popelce. Bohužel se záhy zjistilo, že Popelka Mette-Marit má za sebou pohnutou minulost, které kralovaly drogy či skupinový sex. Jenže láska je mocná čarodějka, a tak pár ustál i velkou mediální štvanici. Brzy si i "poddaní" zvykli na to, že Mette-Marit byla prostě rebelka s velkým R. Svatba se uskutečnila 25. srpna 2001 v katedrále v Oslu a záhy po ní se narodily i jejich děti - Ingrid Alexandra a Sverre Magnus. Pokud vás zajímá, jak vypadá běžný den Mette-Marit, sledujete její Instagram.

ČTĚTE TAKÉ: 46 přísných pravidel, která musí britská královská rodina dodržovat

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost