Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Novinky z Buckinghamského paláce: Žádné nové kožešinové oblečení v královském šatníku

Britská královna Alžběta II. se vydává podobnou cestou jako světové značky. K výrobě žádného jejího nového oblečení nebude použitá pravá kožešina. Prozradila to její osobní stylistka a módní poradkyně Angela Kelly ve své nové knize The Other Side of the Coin.

Eliška Vrbová | 7. 11. 2019

Gucci, Michael Kors, Jimmy Choo,... A nyní i královna Alžběta II. už nebude podporovat kožešinový průmysl. Její osobní stylistka a módní poradkyně Angela Kelly ve své nové knize The Other Side of the Coin (Druhá strana mince) uvedla, že pokud se Její královská Výsost zúčastní nějaké důležité události, která se bude odehrávat v chladném prostředí, od roku 2019 oblékne falešnou kožešinu, nikoliv pravou.

Neznamená to ovšem, že by královna přestala nosit své staré oblečení, na jehož výrobu byla použitá kožešina. Buckinghamský palác potvrdil, že staré kožešinové oblečení se z královnina šatníku nebude nijak odstraňovat a královna tedy pravděpodobně bude kožešinu nosit nadále. Takový přístup podporuje zachování udržitelnosti v královnině šatníku.

Info ikona
Kate Middleton

Mnoho outfitů Alžběty II. je neustále obměňováno a personál se o něj stará tak, aby vydrželo co nejdéle. Spoustu outfitů má tak královna ve skříni i více než 25 let. Když už se nějaký outfit nehodí na oficiální příležitosti nebo ho královna na takových událostech měla na sobě už mnohokrát, její tým outfit přešije tak, aby ho Alžběta II. mohla nosit i v soukromí.

Tomu říkáme udržitelný přístup! Až budete mít příště pocit, že na večírek nutně potřebujete nové šaty, vzpomeňte si na britskou královnu. Stačí je jenom jinak zkombinovat nebo je nápaditě přetvořit.

Související články

Móda

<span>Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?</span>

Od průměrné holky k módní ikoně: Jak se změnil styl princezny Kate za posledních 20 let?

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Móda

<span>Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům</span>

Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Móda

<span>Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback</span>

Kožená saka i šaty ve stylu Kate Moss: 5 trendů z 90. let, které hlásí comeback