Promotion

Voňavý koláč doslova stvořený pro posezení s šálkem čaje.

Promotion

Podzim se blíží a s ním i vůně skořice, která k němu zkrátka patří. Nejraději ji máme v podobě nadýchaného koláče, který provoní celou kuchyň. Připravte si ho podle tohoto snadného receptu. A víte, co je na něm nejlepší? Nejchutnější je v den upečení, takže ho můžete sníst hned!

Náročnost: Velmi snadné

Porce: Na koláč o průměru 24–26 cm

Příprava: Do 20 minut

Doba pečení: 0:50

Ingredience: 

  • 125 g másla, změklého (1/2 klasické kostky)
  • 165 g krupicového cukru (3/4 hrnku)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 vejce (velikost M)
  • 300 g hladké mouky (2 hrnky)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 185 ml mléka (3/4 hrnku)

Na drobenku

  • 125 g másla (1/2 klasické kostky)
  • 150 g hladké mouky (1 hrnek)
  • 165 g tmavého třtinového cukru (2/3 hrnku)
  • 2 lžíce mleté skořice

Postup:

Nejřív si připravte drobenku. Z másla, mouky, třtinového cukru a skořice food processorem, vidličkou nebo rukama (v tom případě pracujte rychle) a dejte chladit do lednice.

Troubu předehřejte na 180°C. Formu o průměru 24–26 cm vyložte pečicím papírem. Poté vyšlehejte máslo a cukr do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt a vejce. Mouku, prášek do pečiva a sůl smíchejte a přesejte přes jemné síto. Postupně do těsta zapracujte moučnou směs a mléko.

Polovinu těsta dejte do připravené formy, stěrkou rozetřete a uhlaďte, posypte 1/3–1/2 drobenky. Na drobenku opatrně lžící naklaďte zbytek těsta, rozetřete po celé ploše a posypte zbytkem drobenky. Pečte dozlatova 45–50 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nebude po vytažení čistá a suchá. Nechte alespoň 30 minut chladnout ve formě.

Za recept děkujeme www.apetitonline.cz

Apetit

Zářijová Marianne

POŠTOVNÉ ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.

Promotion