Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Princezna Eugenie se vdala. Kdo si nenechal ujít letošní druhou královskou svatbu?

Princezna Eugenie, vnučka královny Alžběty II., se v pátek vdala za Jacka Brooksbanka. Na druhé královské svatbě letošního roku nechyběli nejen členové britské královské rodiny, ale také známé tváře ze světa showbyznysu.

Eliška Vrbová | 14. 10. 2018

V pátek 12. října si princezna Eugenie z Yorku, dcera Andrewa, vévody z Yorku, tedy vnučka královny Alžběty II., vzala Jacka Brooksbanka. Svatba se konala v kapli svatého Jiřího na hradě Windsor, na stejném místě, kde si v květnu princ Harry, bratranec Eugenie, vzal Meghan Markle. 

Všeobecná zvědavost ohledně nevěstiných svatebních šatů sice nebyla tak velká, jako u současné vévodkyně ze Sussexu, ale i tak mnoho lidí očekávalo, jakého návrháře si nakonec Eugenie vybrala.  Eugenie oblékla šaty od Petera Pilotta a Christophera De Vos, kteří svou značku založili v roce 2007 v Londýně. Na šatech jsou vyšité symboly, ke kterým mají Eugenie a Jack osobní vztah. Bodlák jako symbol jejich slabosti pro zámek Balmoral ve Skotsku, jetel jako znamení kořenů nevěsty, a růže a břečťan symbolizují jejich domov.

Korunku se smaragdem ve stylu kokošníku měla Eugenie zapůjčenou od svojí babičky královny Alžběty II. Čelenku v roce 1919 vyrobila firma Boucheron pro Margaret Greville. Diamantové smaragdové visací náušnice dostala Eugenie jako svatební dar od ženicha. Boty měla Eugenie od britské značky Charlotte Olympia. Eugenie je v pořadí na britský trůn až devátou následnicí, proto na její šaty a doplňky nebyly podle královského protokolu žádné zvláštní požadavky.

Na svatbu dorazilo 800 hostů, což je dokonce o 200 více než bylo na květnové svatbě Harryho na Meghan. Nechyběli mezi nimi samozřejmě členové britské královské rodiny, ale také některé hudební či herecké hvězdy a další celebrity, jako je Robbie Williams, Liv Tyler, Kate Moss, Cara Delevingne, James Blunt nebo Demi Moore. V galerii si můžete prohlédnout, jaké outfity hosté už druhé královské svatby v tomto roce zvolili.

Kdo přišel na svatbu princezny Eugenie a Jacka Brooksbanka?