Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Socha princezny Diany jako odkaz, který spojí Harryho a Williama?

Info ikona
Princezna Diana

Není žádným tajemstvím, že mezi urozenými bratry to vře. Megxit, odjezd do Spojených států amerických či nová kniha Cesta za svobodou. To je jenom zlomek toho, co rebel Harry "provedl" královské rodině. I když jsou vztahy mezi Harrym a Williamem napjaté, vypadá to, že se blýská na lepší časy. A prsty v tom má jejich matka - princezna Diana.

Letošní rok britské monarchii nepřeje. Hned na začátku roku se Harry nechal slyšet, že se vzdává role v královské rodině, následně se princ Charles nakazil koronavirem a pomyslnou "korunu" tomu nasadila nová knížka Finding Freedom (Cesta za svobodou), která řeší vztahy mezi vévodou a vévodkyní ze Sussexu a zbytkem královské rodiny. Do detailu, bez příkras a podle pravdy. Jednoduše řečeno britská monarchie už zažívala lepší časy. Třeba v době, kdy bráchové drželi pospolu a princezna Diana byla naživu. 

Přesně před třiadvaceti lety se William a jeho mladší bratr Harry dozvěděli tragickou zprávu. Jejich maminka, princezna Diana, zemřela při autonehodě v pařížském tunelu. Nehoda, která je stále opředena nejasnostmi, otřásla celým světem a logicky nejvíce zasáhla Harryho s Williamem. Urození bratři na maminku stále vzpomínají a už několikrát přemýšleli nad výstavbou její sochy. Finální objednávka byla provedena už v roce 2017, avšak teprve dnes máme jasno, kdy se socha vztyčí. 

ČTĚTE TAKÉ: 10 důkazů, že princezna Diana byla skvělou matkou

Info ikona
Princezna Diana

Podle posledních informací to vypadá, že socha Lady Di bude slavnostně odkryta 1. července 2021, a to u příležitosti 60. narozenin princezny z Walesu. Ken Wharfle, dlouholetý člen královské ochranky, uvedl v rozhovoru pro Vanity Fair, že socha bude stát v Sunken Gardens v Kensingtonském paláci. Tedy v místě, kde William a Harry vyrůstali. "Vždy se vedla debata o tom, jak by socha měla vypadat a kam by měla směřovat, a abych byl upřímný, jsem rád, že konečně bude stát," řekl Wharfe. "Výročí 60. narozenin princezny Diany považuji za správný čas k odhalení sochy. Diana byla originální, navždy změnila tvář monarchie a stále se o ní mluví tak, jako kdyby byla naživu," poznamenal Ken Wharfle.

Očekává se, že na slavnostním odhalení sochy nebude chybět princ William ani princ Harry. Údajně jsou jejich vztahy sice napjaté, avšak mnohem lepší než před několika měsíci. Podle Kena Wharfleho by jejich vztah nebyl tak chladný, kdyby princezna Diana žila. "Měla na ně obrovský vliv a já si prostě nemyslím, že by to dopadlo takto. Diana by nedovolila, aby celá situace vyeskalovala tímto způsobem," dodal Ken Wharfle. A tak nezbývá nic jiného, než doufat, že Harry se s Williamem usmíří, a na odhalení sochy budou stát bok po boku. 

ČTĚTE TAKÉ: 18 nadčasových outfitů princezny Diany, které bychom si oblékly klidně i dnes

Info ikona
Zářijová Marianne

POŠTOVNÉ ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.