Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Sociální síť TikTok není jenom pro mladé! Proč si ji zamilujete i vy?

Info ikona
Tik Tok

Krátká videa dobývají svět.

Sociální síť s příznačným názvem TikTok si v posledních měsících řekla o pozornost dětí i teenagerů. Krátká videa, tanečky a challenge nadchly náctileté, a poměrně rychle se ikonka TikToku postavila vedle Instagramu, Facebooku a Messengeru. Jenže zatímco před koronakrizí se starší lidé TikToku vysmívali a brali ho na lehkou váhu, během karantény rychle změnili názor. Tato sociální síť rozhodně není jenom pro nevyblbnuté teenagery, v její přítomnosti se totiž snadno zabaví i dospěláci. Vždyť na TikToku je i herec Bruce Willis, komička Amy Schumer, světová influencerka Chiara Ferragni nebo modelka Jitka Nováčková. 

TikTok ve znamení rychlosti
Letošní jaro se sice neslo ve znamení zpomalení a trávení kvalitního času s rodinou, avšak rychlost je pro naše životy stále důležitá. Novinky ze světa chceme dostávat "v kostce", nekonečné seriály nás pomalu ale jistě nudí a pozornost nedokážeme udržet ani u sáhodlouhých videí. Tohle moc dobře ví i tvůrci TikToku, kteří vsadili na rychlý obsah, který dokáže natočit a sestříhat každý. Několikavteřinová videa jednoduše dobyla svět a jejich tvůrci se stávají influencery v pravém slova smyslu. Pokud se ale domníváte, že TikTok pouze navazuje na svého předchůdce Musica.ly, pak jste na omylu. Videa, ve kterých zpíváte jako váš oblíbený interpret, případně tančíte "tiktok taneček" jsou sice stále nedílnou součástí této sociální sítě, avšak stále častěji na TikToku naleznete recepty, vzdělávací obsah nebo třeba videa z cest. 

TikTok
Zdroj: GettyImages

Jak ovládnout TikTok?
Sociální síť, která pravděpodobně půjde ve šlépějích starších sourozenců - Instagramu a Facebooku, si můžete do svého chytrého telefonu stáhnout i vy (z App Store nebo Google Play). Následně už stačí aplikaci otevřít a objevit obsah, který je vašim zájmům nejbližší. Pro začátek si můžete různorodá videa přehrávat pod ikonkou "Objevuj", kde naleznete nejnovější trendy a neoblíbenější videa. V případě, že v sobě chcete probudit TikTok ducha, pak se zaregistrujte a zkuste video nahrát. Nemusíte se ničeho obávat, kreativitě se meze nekladou a u TikToku to platí dvojnásob. Navíc nemusíte nutně ukazovat sebe, bohatě postačí, když natočíte vtipné video svého psíka nebo se pochlubíte receptem na nedělní koláč. 

@itsjitka

Can you pronounce these CZECH words??? ????

♬ original sound - itsjitka

Koho pro začátek sledovat? 
Jak už jsme řekli v úvodu, TikTok se stává oblíbeným i mezi celebritami a známými osobnostmi. Pokud se chcete pobavit nad pranky mladého páru, pak rozhodně sledujte profil Chiary Ferragni. Krásná cestovatelská videa zase naleznete na profilu Travel or Down nebo Travels. A všechny kuchařky jistě potěší profil 5 minute recipes, na kterém objeví nápady na jednoduché, a především rychlé recepty. Pozadu ale nezůstává ani česká TikTok scéna v čele s Jitkou Nováčkovou, Richardem Krajčem, Vandou Jandou, Petrou Lovely Hair, Jirkou Králem či Annou Šulcovou. 

Znáte TikTok? 

ČTĚTE TAKÉ: Jak se s koronavirem proměnily sociální sítě?

Titulka

MARIANNE AŽ DO SCHRÁNKY S POŠTOVNÝM ZDARMA

Časopis Marianne si nyní můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.