Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

VISION BOARD aneb Když se přání stává skutečností

Vraťte se do dětských let a oprašte svou korkovou nástěnku…

Pamatujete si ještě na doby, kdy jste hodiny trávili vytvářením své nástěnky? Vystřižené fotografie oblíbených herců, pohledy od kamarádů z dovolené nebo třeba citáty z knih byly nedílnou součástí každé nástěnky. Postupem času jsme se ale funkce nástěnkářů vzdali, a tak trošku i zapomněli na naše sny či inspirativní osobnosti. Vision board neboli nástěnka vizí si pomalu ale jistě opět říká o naši pozornost.

Proč se pustit do její tvorby?

  1. Zjistíte, co chcete

Hlavním smyslem nástěnky přání je, abyste všechny své sny měli pohromadě. Díky tomu, že neustále budou "vidět", nikdy nezapomenete, co je pro vás v životě nejdůležitější, a za čím si chcete jít. Zkuste si nejprve na papír sepsat veškerá svá přání – od kariéry až po vaše očekávání v partnerském životě. Následně si vyberte opravdu ta největší přání, na která se chcete zaměřit, a především která pro vás mají životní smysl.

  1. Rozhodování budou jednodušší

Máte vzít novou práci v zahraničí, nebo raději zůstat na aktuální pozici? Je ideální čas na svatbu, nebo to zatím není vaše priorita? V životě jsme nespočetněkrát postaveni před křižovatku, na které se musíme rozhodnout, zda se vydáme doprava, doleva, nebo zvolíme naprosto jiný směr. Žádné rozhodování není jednoduché, ale pokud budete mít svůj vision board, snadno zjistíte, jaká cesta bude pro vaši budoucnost nejideálnější.

Visual board
Zdroj: Pinterest
  1. Energie do života

Není těžké spadnout do všední rutiny, která nás čas od času může pěkně ubíjet. V takový moment má člověk pocit, že už před sebou nemá žádné světlé zítřky, a tak se občas stane, že rezignace nad životem visí ve vzduchu. Nástěnka snů vám však pokaždé připomene, že máte ještě mnoho nesplněných snů, které má smysl si splnit.

  1. Je to zábava

Ať už se rozhodnete pro klasickou korkovou nástěnku, nebo si nástěnku snů vytvoříte v malování, pokaždé bude mít své jedinečné kouzlo. Poskládejte vedle sebe obrázky svých přání tak, aby pospolu byly fotky z jedné určité oblasti života. Například inspirativní osobnosti budou tvořit jednu skupinu, ve druhé skupině můžete mít fotografii vysněné práci a třetí část bude věnována soukromému životu. Nezapomeňte na to, že při tvorbě vision boardu neexistují žádná pravidla. Jediné pravidlo je, abyste na nástěnku promítli všechno, co od života chcete.

ČTĚTE TAKÉ: VISION LETTER: Dopis, který vám změní život

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?