Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Vláčný banánový chleba bez lepku

Kdybych vám měla doporučit jednu věc, kterou právě upéct, tak to bude rozhodně tento úžasný banánový chleba. Je tak jednoduchý, až je těžké tomu věřit, navíc bez lepku a cukru.

Karin Dimitrovová | 16. 02. 2017

Většinou když si lidé představí bezlepkový chleba, tak je zrovna nenapadne něco nadýchaného, vláčného a dobrého, spíše je napadne suché a rozpadající se. Pokud je to i váš případ, tak vás tento banánový chleba dostane.

A nebojte, cokoliv, co peču, musí splňovat jednu podmínku – být zatraceně jednoduché. Když to jednoduché není, tak se žádné pečení nekoná. A přesně proto naprosto zbožňuji tento banánový chleba. Už jsem ho dělala třikrát, vždycky s rozdílným poměrem mouky/tuku, abych opravdu přišla na tu nejlepší kombinaci a byl úžasný pokaždé. Aneb zvládne ho úplně každý. A přesně proto jsem tak pyšná, že se o něj s vámi můžu podělit.

INGREDIENCE
3 banány, zralé
3 vejce
1/2 hrnku pohankové mouky
7 polévkových lžic kokosové mouky
5 polévkových lžic kokosového oleje (tekutého)
1 čajová lžička kypřícího prášku
1 čajová lžička sody na pečení
1 polévková lžíce skořice
špetka soli

POSTUP
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. Smíchejte všechny mokré ingredience (banány, vejce, olej) ručním mixérem, taky stačí banány rozmělnit vidličkou a přimíchat zbytek.
3. V misce smíchejte všechny suché ingredience (mouky, kypřící prášek a sodu, skořici, sůl).
4. Mokré ingredience přidejte k těm suchým a míchejte, vznikne těsto.
5. Vymažte formu na chleba, já ho pekla ve formě 25 x 10 cm.
6. Těsto přelijte do formy.
7. Pečte po dobu cca 35 minut (většinou je to mezi 30-40), po 30ti minutách banánový chleba zkontrolujte.
8. Nechte vychladnout.

Autorka bloguje o zdravé stravě, józe a sdílí recepty na www.karindimitrovova.com