Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Časopis

Vychází březnová Marianne

Začátek jara je na dohled. Užijte si v novém čísle lehoučké recepty, kosmetický restart, květinové vzory, rozhovory s (ne)známými osobnostmi a mnoho dalšího!

Anonymous | 20. 02. 2020

Terezu Voříškovou (nyní Ramba) jste mohli v Marianne vidět před dvěma lety. Nyní se na obálce díváte na tu stejnou Terezu, ale s novým příjmením a v nové životní etapě. A právě o té jsme si s ní povídali v rozhovoru. Aby těch novinek nebylo málo, módu jsme nafotili se zpěvačkou Lenkou Novou, které vyšlo nedávno nové album a my ho milujeme! Nechybí ani rozhovor s inspirativním mužem, tentokrát je jím výtvarník Lukáš Musil.

V retro seriálu k 20. narozeninám Marianne se vracíme do roku 2003-2004 a vzpomínáme na tehdejší fenomén, kvůli kterému jsme seděli u televizních obrazovek jako přikovaní. První řada Superstar pohltila snad všechny generace. Připomínáme si tam i významné události, počátky ICQ, první fotky z mobilu i oblíbené vypasované teplákovky.

V pravidelné rubrice psychosomatické souvislosti se Radkin Honzák zamýšlí nad tím, proč nám k trvalé radosti nepomůže chemie s rychlým nástupem ani žádné další berličky. Psychoterapeut Martin Zikmund se v článku zabývá alternativními vztahy a tím, co lidem, kteří v nich žijí, (ne)přináší. Máme pro vás i další fejeton spisovatele Roberta Fulghuma. Na tuto naši silnou mužskou trojku jsme v Marianne pyšní!

V módní rubrice na vás čeká květinová exploze. Květinové vzory nás na jaře nikdy nepřestanou bavit. A co vás? O pár stránek dál se ocitnete v šatníku zpěvačky Kláry Vytiskové, který je plný kontrastů. Kosmetická redaktorka se věnuje tématu jarního detoxu, ale tak trochu jinému než jste možná zvyklí. Připravila také rozhovor s kadeřníkem Danielem Paškem, který se stará o vlasy nejedné známe osobnosti. Chodil k němu i sám Karel Gott.

V březnové Marianne pro vás máme tentokrát svěží jarní recepty od Kateřiny Winterové, které vyšla nová kuchařka. Dekor se točí kolem přírodních materiálů a povíme vám také něco o vůních, které léčí.

Přejeme vám krásný březen!

Vaše redakce Marianne

TEREZA RAMBA: Nové jméno, nový život

Vždycky jsem si myslela, že chlapi nebudou v mém životě hrát tak výraznou roli. Že mám pevný základ sama v sobě. Ale teď je to jinak. A už to ani jinak nechci. A to je asi láska.“ S herečkou Terezou Ramba jsme si v rozhovoru povídali o mateřství, tajné svatbě, její nové knize i americkém snu.

ramba

Vztahy nevztahy a co od nich čekat

psycho

Vítejte v éře friends with benefits, sex buddies a otevřených partnerství bez sexu. Psychoterapeut Martin Zikmund se tentokrát podíval na zoubek alternativním vztahům. Jak spolu lidé v dnešní době žijí a co jim tyto vztahy (ne)dávají?

LUKÁŠ MUSIL: Už nejsem Musa

musa

Musa je spjatý s příběhem hokejisty, co se stal tatérem. Byl z toho PR nástroj. Mně to přišlo zbytečné a vlastně i trochu trapné.“ Výtvarník Lukáš Musil se proslavil jako tatér. To je nyní už ale minulost. Čím právě teď nejvíce žije a proč se ve svém druhém domově v Budapešti cítí po boku herečky Vici Kerekes tak trochu jako poustevník?

O čem češky sní?

česky

Jak je to s našimi představami o budoucnosti? Opravdu je nutné stihnout svatbu v bílém, dvě děti a navrch kariéru snů? Nad touto otázkou se zamýšlí Denisa Prošková společně s pěti ženami z různých sfér.

LENKA NOVÁ: Nic není definitivní

lenka

Hodně jsem si nakládala. Bylo mi pětatřicet a měla jsem to nastavené tak, že Všechno zvládnu. A pak jsem zjistila, že potřebuju pomoc. Nebylo mi fyzicky dobře. Už toho bylo nějak moc.“ Se zpěvačkou Lenkou Novou jsme nafotili do březnové Marianne módu s kapkou francouzského šarmu. V rozhovoru jsme si pak povídali o překonávání psychické i partnerské krize i o tom, proč se člověk po čtyřicítce znovu nadechne a otevře oči.