Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

WWO: Udržitelnost a elegance pro moderní ženu

WithWithOut (WWO) je nová módní značka dvou talentovaných módních návrhářek, které vytvářejí nadčasové oděvy a doplňky ve stylu slow fashion. Seznamte se Zdeňkou Buriánkovou a Petrou Bartkovou.

Dominika Bártová | 6. 12. 2018

Obě vyrostly v krejčovském prostředí obklopené látkami, střihy a šicími stroji, obě si od dětství kreslily návrhy a taky na trhu postrádaly kvalitní, nadčasové a variabilní oděvy. V roce 2016 se proto daly dohromady a pod značkou WWO začaly ve Valticích, kde žijí, tvořit košile s vyměnitelnými rukávy. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Od začátku dbaly na to, aby všechny materiály a komponenty byly české výroby. Pracují s přírodními materiály – bavlnou, kašmírem, vlnou, mohérem a hedvábím – a dbají na udržitelnost. Tento přístup se odráží jak v nadčasovém stylu a kvalitě materiálů i zpracování, tak zcela konkrétně v linii Re-Cycling, kde vznikají například krátké propínací sukně z odložených sak. 

WWO je hlavně rodinný podnik, za nímž stojí dvě kreativní ženy, které tvoří v malých sériích a přizpůsobují se konkrétním potřebám zákaznice.

Základním stavebním prvkem v šatníku je košile, která je v jejich podání maximálně variabilní – má odepínatelné rukávy, které se dají v různých stylech samostatně dokoupit. Dva základní modely košil, klasickou pánskou Simplicity a zavinovací Essence, tak lze proměnit podle nálady, outfitu či příležitosti. Vedle klasických dlouhých rukávů je možné zvolit dlouhé nabírané rukávy, tříčtvrteční rukávy s volány či tříčtvrteční pufované rukávy. Nabídku variabilních košil Simplicity a Essence doplňují modely Exaggerate s raglánovými a Official s krátkými rukávy. V kolekci dále najdete několik modelů šatů, kalhoty, sukně, tričko a mohérové svetry. Nabídku doplňují šátky, šály a plédy. 

Kolekce WWO