Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Zklidněte svou mysl s pomocí jógy

Info ikona

Namasté.

Zkuste na chvilku zapomenout na silové tréninky či kardio cvičení. U jógy možná nespálíte tisíc kalorií, nevypotíte litry potu či nevyrýsujete pekáč buchet, zato zklidníte svou roztěkanou mysl a najdete vnitřní klid! Vezměte si pohodlné sportovní oblečení, sundejte ponožky a zapněte svého virtuálního jógového guru. Uvidíte, že se i po jediné lekci budete cítit skvěle. 

Jógu v pohodlí domova si můžete zacvičit s pomocí mobilní aplikace, videa na YouTube nebo v rámci živého vysílání. Je jenom na vás, pro jakou možnost se rozhodnete. 

Mobilní aplikace
O benefitech jógy asi nemusíme dlouze vyprávět. Nejen, že se u ní krásně protáhnete a posílíte tělo, ale především se vnitřně uklidníte a srovnáte si myšlenky. Skvělým pomocníkem při cvičení jógy vám bude Daily Yoga. V této aplikaci naleznete mnoho jógových videí, která jsou navíc doplněná o popis s dalšími tipy a triky. Připravte se ale na to, že videa pro pokročilé jsou zpoplatněna, a tak je aplikace vhodná především pro ty z vás, kteří se stále cítí jako začátečníci.

YouTube
Také na platformě YouTube naleznete nespočet videí, která jsou zaměřena pouze na cvičení jógy. Za zmínku rozhodně stojí videa od Barbory Sedlákové, která je lektorkou v pražském Namastery. V těchto dnech vám určitě přijde vhod její sestava Candlelight yoga či Evenig yoga pro uvolnění těla i mysli. Kvalitní videa naleznete také na kanálu Still on the Way, kde vám sympatická lektorka nabídne nejen klasické sestavy, ale třeba i sérii videí zaměřených na dětskou jógu. 

Pokud vám nevadí lekce v angličtině, a zároveň si chcete dát pořádně do těla, pak sledujte youtubový profil Klara Pokorna. Těšte se na jógové sestavy, u kterých se zapotíte i pobavíte. V neposlední řadě nemůžeme opomenout ani kanál Yoga with Adriene, kde si své najde začátečník i pokročilý. 

Živé přenosy
V současné situaci se také mnoho jógových studií rozhodlo, že své lekce budou streamovat prostřednictvím sociálních sítí. Zkuste si tedy najít oficiální facebookovou stránku vašeho oblíbeného jógového studia a podívejte se, zda se také připojilo do této streamovací mánie. Nás velmi baví streamy od Jóga Letná nebo Jóga Vinohrady. Určitě ale každý z vás nalezne stream, který mu bude vyhovovat. 

Cvičíte jógu? 

ČTĚTE TAKÉ: Jóga, pilates, barre. Víte, jaké cvičení je pro vás nejvhodnější?

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde