Avokádo se zázvorem
Vracíte se po zimě opět k dobré tělesné a duševní kondici? Avokádo je skvělý pomocník - je nadupané zdraví prospěšnými látkami. Zkombinujte ho se zázvorem, který navíc povzbudí vaši imunitu. Avokádo má být měkké, hebké a máslové, v obchodech ale bohužel často koupíte nezralé kusy.Vybírejte proto pečlivě nejen očima, ale hlavně rukama.
Avokádo se
zázvorem
Doba přípravy: 15 minut
2 zralá avokáda
šťáva z půlky citronu
2 lžíce kvalitní sójové omáčky
1 lžička balzamikového octa
3 cm čerstvého zázvoru, oloupaného a jemně nastrouhaného
čersvě mletý pepř
1) Avokáda překrojte po delší straně dokola kolem pecky, oběma půlkami pak proti sobě lehce zatočte – tím se snadno odloupnou. Polovinu, ve které zůstala pecka, vložte do dlaně, zasekněte do pecky nožík a také s ní zavrťte, sama se pak krásně vyloupne. Následně vezměte polévkovou lžíci, na kulatější straně ji zasuňte pod slupku, a jemným projížděním pod slupkou kůži odstraňte, pokud je plod správně zralý, půjde to jako po másle. Oloupané avokádo pokrájejte na poloviny či na plátky a pokapejte citronovou šťávou.
2) V hrnku smíchejte sójovou omáčku, balzamikový ocet a zázvor. Touto zálivkou polijte avokáda na talíři a posypte je pepřem.