Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

HORKO, GRIL & MASO: Krevety a slanina s omáčkou salmorejo

Je něco, co jste ještě letos negrilovali? Možná právě pro vás máme recept. Užijte si poslední letní dny se vší parádou a ještě jednou (tento rok možná naposledy) na terase nebo na balkóně rozpalte gril.

Ivona Šouralová | 9. 09. 2016
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
 
POTŘEBUJETE:
16 čerstvých velkých krevet
2 stroužky česneku, drcené 
hrst hladkolisté petrželky, nasekané šťáva z 1/2 citronu
1 lžíce panenského olivového oleje mořská sůl 
8 plátků sušené slaniny

NA OMÁČKU SALMOREJO: 
200 g zralých oválných masitých rajčat
1 malý stroužek česneku, drcený
50 g bagety bez kůrky
(asi 2 dny staré)
2 lžíce panenského olivového oleje
 
1. Na omáčku rozmixujte rajčata a česnek. Směs protřete sítem, abyste odstranili slupky a semínka. Hustou šťávu vraťte do mixéru a přidejte pečivo. Promixujte a nechte 15 minut odpočívat. Osolte a pak za stálého mixování přilévejte olej a 40 ml ledové vody, až bude omáčka hladká a sametová. 
 
2. Krevety oloupejte, ale ponechte jim ocásek, a smíchejte je s česnekem, polovinou petrželky, citronovou šťávou a olivovým olejem. Osolte a napíchejte po čtyřech na špejle.
 
3. Grilujte krevety a vedle slaninu 2–3 minuty po každé straně nebo dozlatova.
 
4. Omáčku salmorejo rozdělte do misek, aby si v ní krevety a slaninu mohl každý namáčet.
 
ČTĚTE TAKÉ: